Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ düşük ayak ile ÖTV'siz araç alam mümkün mü?

emre0740

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sağ düşük ayak ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Merhaba,

2011 yılında kalçadan yapılan yanlış enjeksiyon sebebi ile sağ ayağımda düşük ayak meydana geldi. Yaklaşık 1 yıl kadar aldığım fizik tedavi ile çok iyileşme sağlayamadım. Ayağımı çok hafif yukarı kaldırmakla beraber parmaklarımı kaldıramıyorum ve dış tarafa döndüremiyorum. Düşük ayağa bağlı olarak bacak kaslarım zayıfladığı için incelmede mevcut ayrıca sık giren kramplarım ve ağrılarım oluyor. Bu durumda ÖTV’siz araç alabilir miyim, bu şekilde engeli olan arkadaşlar var ise yol gösterebilirler mi?

Son düzenleme:
Rapor oranına bağlı heralde rapor aldinizmi

Rapor almadım, bu hafta hem B sinifi olan ehliyetimi engelli ehliyetine cevirmek için hemde ötv muafiyeti için gerekli adımları atıyor olacağım. Araç sürmeye engel ortopedik rahatsızlığı olanlarda raporun yüzdesi farketmiyor diye biliyorum, otomatik vites araç kullanabilir, özel tertibatli araç kullanabilir ibareleri yeterli sanırım.

Merhaba,
Benim raporumda sağ düşük ayak ibaresi mevcut, öncelikle ehliyet değişimi için komisyon sevki aldım,ehliyet değişti,soldan tertibat kodları yazıldı,raporum eski olduğundan tekrar heyete girdim,özel tertibatlı araç kullanması gerekir yazısını da aldım,bayiden araç alırken de evrakları verdim,araç hazır ,tertibat takıldı,vergi dairesinden gelecek onay sonrası aracıma kavuşacağım.%38 düşük ayak ibaresi var
Kısaca bu şekilde alabilirsiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

eddy1980tr

Merhaba,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, sizdeki düşük ayak neyden kaynakli acaba? Size verilen rapor sürekli mi yoksa belli aralıklarla kontrol şartı var mı? Bir de düşük ayak muayenesinde Emg yapılmıştır sanıyorum, deri üstünden mi yoksa iğne ile kas içinden mi baktılar?

emre0740 EMG o büyük ince iğneler ile yapıldı bunca zaman bana. Ama istenilen yere göre eski EMG leri sundum genelde bir daha o eziyeti çektirmeyin dedim hepside kabul etti sagolsunlar. Deri üstüne hiç rastlamadım bu arada :)

Ben ayağıma afo yu takıp gittim,hiç emg falan sormadılar şükür, ilk raporu alırken de FTR doktoru sende düşük ayak var dedi öyle aldım (düşük ayağın ne olduğunu bile bilmiyormuşum,senelerdir bileğim ağrır,takılır düşerim,hep yürümem bozuk derdim)

eddy1980tr bende afo kullanıyorum aynı sıkıntıları bende çekiyorum, afo kullarak girsem kurula dezavantaj olur mu diye dusunuyordum ki siz yazdınız. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim 😊

@emre0740 bendeki düşük ayak muhtemelen felç,sağda hafif orta yürüme bozukluğu var belki 20 senedir, belimden 2 fıtık ameliyatı geçirdim,platin takıldı ve beynin sağ tarafında araknoid kist var,ya ameliyat sonrası yada beyindeki kist yaptı bunu bilemiyorum

Kesinlikle sıkıntı olmaz ,bilakis faydası var,bana ftr baktı ,iyi bir doktor denk geldi,beyin cerrahi direk ayağıma bakıp düşük ayak mı var sende dedi öyle puan aldım

Üst Alt