Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el bileği ve tek kulak işitme kaybından yüzde kaç alırım?

sea_life

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba... ben 1999 yılında almış olduğum %40 raporumla devlet dairesinde işe başlamış biriyim, şimdi vergi indirimi için başvurmak istiyorum ama başvurmadan önce sizlerden ufak bi ön bilgi almak istiyorum,

Özürlülüğüm ile ilgili şeyler yazıyorum...
1- Sağ el bileğim 45 derece flexionda kontrakte nötrale gelmiyor.
2- Sol kulağım hiç duymuyor,

sizlerden ricam bunalara benzer bi sebepten dolayı rapor almak için başvurmuş arkadaşların % kaç rapor alabileceğim hakkında yardımlarıdır,

Şimdiden teşekkür ediyorum...

Tek kulağın tamamen duymamasına % 12 verilir, % 40 'a tamamlamak için % 32 puana daha ihtiyacınız var,
sakatlık oranı cetveli
'nde 'El bileği hareket kısıtlılığına bağlı özürlülüklerin tesbiti' (Sayfa 136) burada açıklamalar var,
Buna göre bu oranı alabilir misiniz bilemiyorum ancak dediğiniz gibi deneyimi olan varsa yardımcı olurlar belki.

Siz başvurunuzu yaptınız mı acaba, bu konuda son durum nedir bizi de bilgilendirebilir misiniz?

Cevap için teşekkürler, ancak rapor için bi başvuru yapmadım, yukarıda bahsettiğim bulgular sadece askerlik muayenesinde almış olduğum rapordaki tespitlerdi, ama en kısa zamanda gidip bi doktorla görüşücem, inşallah sonuç iyi olur.

Herkeze selam benim sağ elbilegi lunat kemiği alındı 15/09/2015 de rapor aldım %10 kulaktan da bir kulak tamamen iptal diğeri duymakaybi mevcut %30 verediler umarim işine yarar

benimde lunat kemiğim alınmıştı, ikimizinde rapor olarak aynı gibi görünüyor, ama benim %40 rapor almam biraz zor gibi geldi bana...

Üst Alt