Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el engelliyim. Elimdeki rapor ile ötv'den muaf şekilde araç alabilir miyim?

MymtCn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Aşağıdaki raporu vergi dairesine götürdüğüme. Kodların önemi olmadığı, normal bir şekilde otomatik vitesli araç alabileceğimi ve ÖTV den yararlanamayacağımı söylüyor.
Sizce bu rapor ile yararlanabilir miyim. Ne yapmam gerek.

RAPORUN ÖN YÜZÜ :

RAPORUN ARKA YÜZÜ :

Son düzenleme:
Raporu göremedim ama haltetmiş ÖTV indirimli araç alamazsın diyen kişi alanlar var alınabilir özelge isteğinde bulunun %100 olumlu bir cevap gelecektir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

MymtCn Özelge talebinde bulunup 3-5 ay beklemeye değmez, yakınındaki başka bir ilden araç almak için başvurun onay verilecektir. Ayrıca vergi dairesine siz değil direk bayi gitsin çünkü faturayı kesen onlar vergi dairesi işlemleri de onlarda bitiyor.

Raporu şuan bende açamıyorum yarın sabah tekrar göndereceğim.

Başka bir ilı arayıp söyledim bana yaşadığınız ilden alabilirsiniz sadece dendi.

MymtCn Vergi dairesini aramıcan araç bayisini arıcan. Şu model aracınızı alıcam dicen onlar sana fiyat vericek sende raporlarını göndericen onlar işin ehli olduğundan vergi dairesine gidip halledicekler olur yada olmazsa neden olmadığını sana söyleyecekler.

Zaten araç bayısini aradım onlar öyle dedi.

MymtCn İşi bilmeyen araç bayisini aramışsınız ya da araç alacağınıza inandıramamışsınız uğraşmamak için öyle demişler. Başka ilden alan bir sürü arkadaşım var çünkü.

Yarın bir iki bayiye de gideyim sonucu haber ederim.

resimler güncellenmiştir.

RAPORUN ÖN YÜZÜ :

RAPORUN ARKA YÜZÜ :

Hocam yaşadığınız ilden alabilirsiniz diyen kişi için çok bilgisiz cahil diye bir tanım yapmak istiyorum, vergi dairesine gelince bu rapor ile( tabi ehliyetinizdeki kodları bilmiyorum ama her türlü 78 kodu var ise) ötv indirimli araç almanızda hiçbir engel ve mani yoktur ister özelge isteyin ister başka bir bayide veya şehirde şansınızı deneyin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

MymtCn

Ehliyetinizde de bu rapordaki kısıtlama kodları varsa, araç alımında pekala vergi avantajından yararlanabilirsiniz. Sağ üst ekstremite kısıtlılığında ötv-mtv muafiyeti olur.

Üst Alt