Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el için komisyon kısıtlama kodlarını verdi. Şimdi ne yapmalıyım?

Gul1302

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar kafam çok karıştı rica etsem yardımcı olabilir misiniz

ben engelli ehliyet için başvurdum önce aile hekımine ordan bayrampaşa devlet hastanesine gittim sag el engelli oldugum için ortopedi doktoru görup komisyona özel tertibatlı araç için sevkine yazdı
saglık raporuna ordandan ıl saglık mudurlüğüne yollandı evrakım
bugun ıl saglık ta aynı rapora sadece engelli B sınırlı kullanım kodlarıda 102, 78, 47, 35.03, 40.11 yazılmış
hayırlı olsun bunu nufus müdürlüğüne göturun dediler

şimdi bununufusa ordan ehliyet kursuna mı göturecegım diyelim ki ehliyetimi aldım bu raporla ötv indiriminden yararlanabiliyor muyum tesekkürler

Gul1302

Önce sürücü kursuna gideceksiniz, oradan sürücü belgesini hak edeceksiniz, sonra nüfus müdürlüğüne gidip ehliyetinizi alacaksınız.

102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)

Sonra manuel vitesli araç kullanamayacağınızı, otomatik vitesli araç kullanmanız gerektiğini belirten engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden. Sonra o rapor ve ehliyetle vergi dairesine gidip "araç alabilir miyim" diye soracaksınız. Onay verdiklerinde aracınızı alabilir olacaksınız.

çok teşekkkür ederim cevap için bayagı geç kaldım sürekli olan raporuma]manuel vitesli araç kullanamayacağınızı, otomatik vitesli araç kullanmanız gerektiğini belirten engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden [bunuda mı ekletmem gerekecek yani

9 yaşınmda trafik kazası geçirdim sağ el tamamen kullanamıyorum ama küçük parmaga sağlam denilen bir raporum var raporumu yarım yanımda getirip eklerim buraya

Merhaba;
bende sağ elimde sinir zayıflığı nedeni ile b1 ehliyet aldım. araç alabilir raporu aldım ama henüz araç almadığım için işin devanını yapmadım

Üst Alt