Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el işaret parmağımda makrodaktili rahatsızlığım var. % kaç oran alırım?

serben

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Sağ El işaret Parmağımda Makrodaktili rahatsızlığı var. 4 kez ameliyat oldum. Düzelme olasılığı yok. Bugün Sağlık kuruluna özürlü başvurusu yaptım.Daha önceden bu rahatsızlıkla ilgili rapor alan var mı? % Kaç oran veriliyor acaba...

Raporunuzu aldığınız zaman sonucu yazar mısınız?

tabiki yazarım ama forumlardan araştırıyorum bu rahatsızlıktan rapor alan hiç yok herhalde ben ilk olacağım galiba (gerçi bu rahatsızlık milyonda bir rastlanıyormuş ) 10.09.2013 heyete gireceğim

Merhaba benim ki biraz farklı ama yinede bilgi amaçlı yazıyorum ,
Benimde sağ parmak komple yok ve haliyle sizin yazdığınız gibi ameliyat olma şansıda yokmuş,
Öncelikle raporu hangi hastahaneden alacağın çok önemli çünkü sağlık bakanlığının belirlediği bir prosedür var ve her hastahane o prostürü farklı uygulayabiliyor , tabi gideceğin doktorun tanısıda önemli bir neden..?

Belli olmaz ama çok fazla ümitlene derim ben yinede Allah'tan ümit kesilmez :)

Rapor için Ege Üniversitesine gittim, 4 Ameliyatımda orada olduğu için.Zaten İzmir deki hiçbir hastane yapamadı ameliyatlarımı. Bazı ortapedi uzmanları hastalığı bile bilmiyo ne oldu kaza mı geçirdin diye soruyorlar.

Arkadaşlar bi sorum daha var. Ortopedik engelimize bağlı psikolojik rahatsızlığımız var ise bunun için özür oranı ne olur acaba...

En az % 25 oran alınabilir..

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi,konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

serben;

öncelikle geçmiş olsun kardeşim benimde sağ el 4.5 parmakta makrodaktili rahatsızlığım var % verdiler. başka sorun olursa sorabilirsin

sağolun sizede geçmiş olsun. Peki bu rapor bu oranla yetmediğine göre başka rahatsızlıklardan da heyete girdiniz mi? Raporunuz var mı? H sınıfı ehliyet alır dediler mi?

% 25 makrodaktiliden % 40 psikiyatrik (affektif bozukluk) toplamda % 55 raporum var. H sınıfı ehliyet alır veya alamaz yazmıyor. o ehliyet konusunda benimde çok detaylı bilgim yok

peki raporunuz sürekli mi...bende psikiyatriden salı günü heyete gireceğim bana da tanı olarak depresif nöbet F32 yazdılar ve hastalık bulguları anksiyete, irritabilite, somatizasyon, depresif affekt ve obsesif düşünceler yazıyor
ortapedi %20 vermiş ama ben hala raporumu alamadım galiba psikiyatri ile birleştirip verecekler

benim rapor alma sürecim şu şekilde oldu; devlet hastanesine başvurdum formları alıp tüm poliklinikleri gezdim ve doktorların hepsine muayene oldum ertesi gün heyet toplandı heyete çıktım ve doktorların verdiği yüzdeler orada belli oldu aynı gün raporu verdiler.raporuda 1 yıllık veriyolar her sene yeniletiyorum.

Ben üniversite hastanesine gittim önce sadece ortopediye çıktım çünkü kaç oran verileceğini bile bilmiyordum başka hastalıklardan da girmedim aradığımda raporumun oranının % 20 de kaldığını ve yetmediğini söylediler. Sonra tekrar başvurdum yine sadece psikiyatri ve kbb dan muayene oldum. Salı günü de tekrar heyete gireceğim. Ama psikiyatri kendi çapında da heyete soktu beni ve size yazdığım tanıları yazmış kaç alırım bilmiyorum ve 1 sene kontrol olduktan sonra işlevselliğine karar verilebilir yazıyor.Kontrollere başladım ve her ay psikiyatriye gideceğim. Ama 1 sene sonra raporum sürekli olur herhalde.
Siz kontrol oluyor musunuz ve her sene neden heyete giriyorsunuz pek anlayamadım

Bide 3 aydır uğraşıyorum üniversite hastanesi hemen raporu vermiyor 1 ay sonraya atıyor

2006-2007 yıllarında tedavi gördüm daha sonra ara verdim 2010 yılından bu yana sürekli tedavi görüyorum ama hastanade değil özelde. açıkçası raporun sürekli olmaması psikiyatri heyetinde ki doktorun "insafından" dolayı. yeşil reçeteli ilaç dahi kullanıyorum ancak rapor vermemek için elinden geleni yapıyor. 1 yıllık verincede mecburen her yıl yeniletmek için uğraşıyoruz. devlet hastanesinden alırsan raporu 2-3 günde veriyorlar daha doğrusu bizim burda o şekilde oluyor

işte bende o yüzden devlet hastanesine gitmedim bi de benim ameliyatlarım üniversitede oldu o nedenle oraya gittim bana heyette psikiyatri doktoru seni 1 yıl tedavi edelim daha önce tedavi olmamışsın ona göre rapor verelim dedi bende 1,5 yıl özelde tedavi olduğum için, o malesef olmaz dedi... peki sizin psikiyatri heyet raporunuzda 1 yıl tedaviden sonra işlevselliğine karar verilebilir yazıyor mu

yok o şekilde yazmıyor. şubat ayında gene süresi doluyor 3. kez alıcam raporu bu sefer doktora sürekli verilmesi için söyleyecem.

evet 2. atamalarda atandım çalışıyorum.vergi indirimindende yararlanabiliyorum

çok iyi ben psikiyatrik rahatsızlıklarda vergi indiriminden yararlanamıyoruz ve memurluk sınavlarına giremiyoruz diye biliyordum

vergi indirimi için evrak artık ankaraya gitmiyormuş ve oran düşürülemiyormuş sizde böyle bi sıkıntı yaşandı mı

yok canım daha neler. raporun %40 geçtiği zaman girebiliyosun vergi indiriminde de onun belli oranları var onlara göre yararlanıyosun internette araştır bulursun hemen. ben 29 nisan 2012'de ki sınava girdim 83 puan aldım 2400. oldum.balıkesirde yaşıyorum. illa balıkesir olsun istedim ilk atamalarda olmadı ama 2. atamada belediyeye girdim teknisyen yardımcısı olarak. ama masa başı çalışıyorum.

serben;

vergi indirimi için vergi dairesine dilekçe ve sağlık raporunu verdik 3-4 ay içinde cevap geldi yararlanabilirsiniz diye

peki her sene raporu veriyor musunuz vergi dairesine yoksa 1 kereye mahsus mu çünkü rapor değişiyor ve süresiz olduğu için

onu tam bilemiyorum henüz tekrar rapor alamazsam o zaman araştırırım

ortopedik rahatsızlığa nöroloji de puan verir mi? Yardımmmm

Arkadaşlar 39,2 de kalan raporum ile alakalı aklıma takılan bazı şeyler var. ortopedi den olan rahatsızlığımla ilgili nöroloji veya fizik tedavi ağrılarımla ilgili puan verir mi, nöroloji emg çekilmemi istedi çok can yandığını duydum ama puan alabilmek için mecburum galiba :(
Benim korkum ya hem canım yanar da puan alamazsam diye ( yani ortopedi ben zaten onuda puana ilave ettim) derse o zaman ne yapacağım. Lütfen bilgisi olanlar cevap yazsın

Aman Allahım Ortopedi raporumu özürlü sağlık kurulu 20 den 4 e düşürmüş neden böyle oldu lütfen yardım edin ne yapmam lazım bu rahatsızlıktan 20 alan var nasıl temsil göstereceğim dede1980 sen bu rahatsızlıktan 20 aldığını yazmıştın bana yardım et rahatsızlığımız aynı sen hangi aşamalardan geçtin anlat lütfen

Sağ elimde 1.2 parmakta kongenital anormali mevcut. Thenar atrofi mevcut sağ ağır düzeyde kapal tunel sendromu tablo 2.7-%8 tablo 2.3 ->% 13 = 21

Ben Makrodaktilden dr lara bahsetmedim nöroloji ortopedi fizik drların ortak sonucunda aldım % 21 ri ve hepati b % 30 aldım Sonuç olarak % 44 olarak bana rapor verildi ve ayin 23\10\ 2013 ankaradan rapor çıkış yaptı bağlı oldugum vergi dairesine daha sonuç gelmedi. Bende merak ediyorum acaba ne oldu vergi indirimden yararlanıcammı..?

Sağ elimde 1.2 parmakta kongenital anormali mevcut. Thenar atrofi mevcut sağ ağır düzeyde kapal tunel sendromu tablo 2.7-%8 tablo 2.3 ->% 13 = 21 ve işaret parmagı ampute
Bu sebepten dolayı ötv indiriminden yararlanabilirmiyim acaba..?

Çok sağol dede1980 Senin bu rahatsızlıklarına emg testi ile mi baktılar ya da başka test yaptırdın mı ?
Ötv indiriminden evet yararlanırsın ama özel donanım yapılacak arabaya H sınıfı ehliyetin olması lazım

arkadaşlar hakkari merkezde ikamet etmekteyim doğuştan sağ el ve parmaklarımda makrodaktili hastalığım mevcut 25 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum 4 büyük ameliyat geçirdim ankara da fakat düzelen bir şey yok %42 raporum var engelli maaşı alıyorum bu konuda konuşmak isteyen bilgi alış verişi yapmak isteyen varsa 05434484224 nolu telefondan arayabilirsiniz

sevmedar whatsapp üzerinden mesaj attım sana. Müsait olunca ordan yada burdan ulaşabilirsin bana.

@sevmedar

Selamlar

Benimde sağ elimde makrodaktili rahatsızlığım var. Fakat 3 sene önce başka hastalıklarda dahil olduğu halde alamadım raporu 39 da kaldım. Şimdi yine başvurdum. Sağ el işaret parmağımdaki rahatsızlık orta ve baş parmağa da sıçradı. O dönemde sadece 4. parmakta sıkıntı vardı. Şimdi ise 3 parmakta sıkıntı. Sabahları kalkınca ellerim uyuşuk oluyor. Bunun için de kts var demişlerdi. Şimdi oranım ne çıkar acaba? Sizin elinizdeki rahatsızlıkta kaç parmak etki altında? Başka eklenilen rahatsızlık var mı ?

Son düzenleme:
Üst Alt