Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağ el işaret ve orta parrmağım yarıdan yok. Yüzük ve serçe parmak hasarlı. Askerlik
sanırsam mesleğiniz gereğince cevap yayınlıyorsunuz benim 12.02 2012 de yani 19 yaşın sağ elim de hızar makinasına sıkıştı işaret ve orta parmağım ortadan yo yüzük ve şerce parmağım da ezilme var beni etimesgut hava hastanesine gönderdiler ve komando olamazsın dedi doktor bir bin başıyla görüştüm 2 hafta yaparsın seni tabur komutanı gönderir dedi benim burada şimdi askerlik yaparmıyım yardımcı olurmusunuz
ve benim 15 tane çalışan elemanım kafam çok karışık
Muafiyet vereceklerdir gibi görünüyor Ahmet. tsk sağlık yönetmeliğinde ilgili bölüm:
B) 1. Kullanılan el başparmağı hariç, diğer parmaklarda toplamı 4 ila 6 falanks noksanlığı ya da fonksiyon bakımından bu parmakların yok hükmünde olması.
2. Kullanılan elin başparmağı hariç, diğer bir parmağın metekarpı ile birlikte çıkarılması ve buna ek olarak diğer parmaklarda 1 ila 3 falanksın noksanlığı.
3. Kullanılan elin başparmağında tüm falanksın tam noksanlığı ya da bu parmağın fonksiyon bakımından yok hükmünde olması.
4. Kullanılan ya da kullanılmayan ellerde başparmak hariç, diğer iki parmakta tüm falanksların noksanlığı ya da bu iki parmağın fonksiyon bakımından yok hükmünde olması.
5. Kullanılmayan elde başparmak hariç, diğer parmaklarda toplam 5 ila 8 (8 dahil) falanks noksanlığı ya da bu parmakların fonksiyon bakımından yok hükmünde olması.
6. Kullanılmayan elde başparmağın tam noksanlığı (2 falanks) ya da başparmağın fonksiyon bakımından yok hükmünde olması.
D) 1. Kullanılan ya da kullanılmayan elde başparmağın metekarpı ile birlikte noksanlığı.
2. Kullanılan elde iki parmağın metekarpları ile birlikte noksanlığı.
3. Kullanılan elde toplam yedi ve daha fazla falanks noksanlığı.
4. Kullanılmayan elde iki parmağın metekarpları ile birlikte noksanlığı ve buna ek olarak iki falanksın noksanlığı.
5. Kullanılmayan elde toplam dokuz ve daha fazla falanksın noksanlığı.
6. Her iki elde birden toplam dokuz ve daha fazla falanksın noksanlığı.
7. Bir elin tüm fonksiyonlarının yok hükmünde olması.