Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el parmak amputasyonu halinde özel tertibatlı araç raporu ile araç kullanımı..?

trn84

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

ben sağ el parmaklarımı kaza sonucu kaybettim %54 raporum var ve raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor
bu rapor ile düz araça tertibat yaptırıp üzerime alabilir miyim

raporda özel tertibat yazıyorsa alabilirsin oranın hiç önemi yok

Düz vites bir araç ta demek istemiştim

Raporda "özel donanım" ibaresi olduğu sürece, kullanacağınız araçta vites kolunu yükselten donanım bulunmak zorunda. Düz vites mi yoksa otomatik vites mi olacağı da rapordaki ibareye bağlı...

http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler.html

19d1278502135-sag-kolu-kisa-olanlar-vites-kolunun-uzatilmasi-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler-7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

raporda otomatik veya düz vites diye ibare yok olması gerekiyormu

slm arkadaşar,

sitenize yeni üye oldum ,fakat bir yıldır takip ediyorum bu site sayesinde emekli oldum ,h sınıfı ehliyet aldım, yeni araç aldım oturan boğaya ,siteyi kuran ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.

Gelelim sizin sorunuzun cevabına ehliyetinizde ne yazdığıda önemli sadece özel tertibat yazıyorsa manuel vitesli araca tertibat yaptırabilirsiniz .rapor ve ehliyetinizde yazan bilgiler paralel olmalı .b
enim sorunumda sizinki gibiydi bana otomatik vitesli tertibatlı araç şart koştular ötvsiz aldım .özel tertibat yazıyorsa raporunuzda ve ehliyetinizde ötvsiz manuel araç alabilirsiniz . sadece otomatik vites yazarsa ötvsiz alınmıyor. özel tertibat ibaresi varsa oranın bir önemide yok.

inş bu bilgiler işinize yarar.

selamlar

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

Turan kardeş,
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.
Dün sen aradıktan sonraki saatlerde birkaç kez seni aradım fakat ulaşılamıyordun.
Şu andaki yürürlükteki kanunlarımıza ve genelgelerimize göre elden veya koldan engelli kişilerin öncelikle H sınıfı ehliyet alması gerekiyor.
Alacağı araçta kesinlikle otomatik vitesli olmalı.
Sizinde engelinizden dolayı özellikle otomatik vitesli almanızı tavsiye ederiz. Çünkü engelli kişinin kullanacağı aracın rahatlığı ne kadar iyi olursa o derece emniyetli kullanabilir.
Selamlar
ALİ YÜCE

h sınıfı ehliyetim var. rahatsızlığımda yukarıdaki resim ile hemen hemen aynı onun gibi tertibat yaptırmayı düşünüyorum

Hayırlı olsun savuralp :) Tecrübeni aktardığın için de teşekkürler.

ya ben anlamıyorum bu rapor işi hastaneden hastaneye değişiyormu benim sol elim yok ehliyet vermiyorlar siz h sınıfını nasıl alıyorsunuz. tek elin olmayınca araç kullanamaz raporu veriyorlar bu raporu 08/02/2012 tarihinde aldım

benımde elım resımdekı arkadsın elıye aynı...

anlamadıgım bişey ben sımdı h sınıf ehlıyet alırsam ötv den muaf olmak için illa özel tertabatlı yazmasımı gerekıyor ....

bırde mtv var ..

h sınıfı ehlıyette ozel tertıbat yazmasa otv de oıdecekmıyım .. anlamadım ...

Evet, insan evladı doktor bulunca araç kullanmak konusunda engellenmiyoruz, ama ceberrut bir doktor çıkınca, engelleniyoruz!

xcol, raporda özel donanım yazması şart. aksi halde ne ötv'den ne de mtv'den istisna olabilirsin.

Üst Alt