Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el parmak amputasyonundan %31 raporumla ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

hsyn2134

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim sağ elimde 2.3.4.5 parmaklarım ampute kullanımıyorum ötv indiriminden yararlanabilirim?
engelli raporum da war arkasında otomotik vites arac kullanması uygundur yazıyor %31 oranı war

hsyn2134

Teorik olarak evet, ama uygulamada işini bilen, akıllı, teknolojiye hakim bi hekim/heyet/komisyon bulabilmen lazım. Uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> sürücü kursu -> emniyet

Önce ehliyet almaşısın. Sonra da araç için "özel donanımlı araç kullanmalıdır" diye engelli sağlık kurulu raporu

sürücü kurslarına artık gerek kalmadı komisyondan rapor cıktıktan sonra direk emniyette yeni ehliyetin arkasına kodlama yapıyorlar bilginize yani sürücü kurslarına gidilmiyor artık

OturanBoğa

1 ay önce araç almak için rapor çıkarttık lakin arkasına sadece kişi ortopedik olup ÖTV indiriminden faydalanır gibi bir ibare koydular. Şu an araç firması Özel tertibatla araç kullanabilir. Otomatik Vites araç kullanabilir gibi bir ibare olması gerektiğini dile getirdi. Bu ibare için hastaneye başvurup uğraşmak ciddi bir sıkıntı olacak. Olmazsa araç satın alamaz mıyım? :(

maalesef kanunun başı ayrı kıçı ayrı oynuyor .benim ehliyet kısıtlama kodum 78 sadece otm vites var 10.02 otomatik vites ve 35.04 tertibat kodlarım var hastanedeki dr heyeti otomatik vitesi şart koştukları halde vergi dairesi başkanlığı özelgede faydalanamazsın diyor

ahlıyeti değiştirdim kodlar verdiler
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları
03.01 Kol/kollar için protez/ortez
10.02 Otomatik vites
bu kodlar mevcut
raporun arkasındada otomotik vites arac kullanmasi uygundur yazıyor
rapor %31 ötv inidirimi şimdi olurmu ?

hsyn2134

Evet, ehliyet uygun. Şimdi sıra "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ifadesi olan ve oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu almakta. O da alındığında otomatik vitesli araç alınabilir olacak. (Bunlar hazır olduğunda vergi dairesine gidip otomatik vitesli aracı vergisiz şekilde alabileceğine dair görüş iste mutlaka. Sakın öncesinde bayi ile anlaşıp para ödeme. Vergi dairesi arıza çıkartır mazallah!)

özelge istemek bu konuda en mantıklısı belki gelmesi biraz zaman alıyor ama en azından kendinizi garantiye alırsınız

Üst Alt