Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el parmaklarım baş parmağım hariç ampute. ÖTV'den muaf olabilir miyim?

mr_adem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben iş kazası sonucu sağ el baş parmak hariç 2,3,4,5 parmakları amputesiyim ve şu anda b sınıfı ehliyetim var.

anladığım kadarı ile artık b sıfı ehliyetle araç kullanmam imkansız sizden ricam h sınıfı ehliyet raporu alırken nelere dikkat etmem gerekiyor ötv indiriminden faydalanabilirmiyim bana % kaç özürlü raporu verilir ? şu an sahip olduğum aracı h sınıfı ehliyet ile kullanabilirmiyim veya kullanmam için nasıl bir düzenleme yaptırmam gerekiyor buna kim veya hangi kurum karar verebilir..??

yardımcı olursanız sevinirim....

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html
3- Sağ üst ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

şeklinde rapor alıp, bu raporla sürücü kursuna başvurup, sadece direksiyondan sınava girerek, sınavdan geçip emniyetten B sınıfı ehliyetinizi H sınıfına çevirerek ÖTV'den muaf olabilirsiniz..
ÖTV'den muaf olmak için rapor oranının önemi yoktur..

ilginiz için teşkkür ederim.şimdiki manuel vitesli aracım için mi yükseltme söz konusu olacak yoksa otomatik bir araç mı almam gerekiyor ?

bir deee
benim nasıl bir araç kullanacağıma karar veren hastaneden bana raporu veren doktor mu ??

Üst Alt