Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el parmaklarımda kısıtlılık var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

Mnu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Geçirdiğim iş kazası sonucu sağ el parmaklarımın hepsinde hareket kısıtlılığı var kısacası elimi yumruk yapamıyorum ÖTV indirimli araç alabilir miyim

evet alabilirsiniz.

Sizin kodlarınız şu şekilde olur

10.02 Otomatik vites
10.04 Uyarlanmış vites kolu (Vites sola alınıyor)
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılan kontrol cihazları (Silecekler sola alınıyor)
40.11 Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (Topuz)

Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için Daha öncesinden %15 rapor vermişlerdi bu yeterli olur mu peki

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ÖTV Kanunu'nun 7/2. maddesine göre engel derecelerine bağlı olarak özel tüketim vergisi indiriminden yararlanabiliyor. Kanunda belirtilen maddelere göre taşıt alırken ÖTV indiriminden yararlanmak isteyen engelli kişilerin en az %40 engel derecesine sahip olması gerekiyor.

umarım doğru bir bilgidir

Ortopedik engelde yüzdeye bakılmıyor diye biliyordum bende teyit etmek için sordum

Ahmet T

doğru bilgi değil malesef kardeşim :)

Ortapedik engeliniz varsa rapor oranınız % 1 dahi olsa ötv muafiyetinin yolu açılır ancak ortopedik engeli olanlar içinde raporda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir" açıklamasının yer alması gerekiyor. Ehliyetinede engeline uygun kısıtlama kodlarının yazılması gerekiyor.

Üst Alt