Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el pif eklemden 2.3.4.5 parmak yok, sol, pif eklemden 2.3.4.5 parmak. % kaç oran?

mehmet06760

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sag el pıp eklemden 2.3.4.5 parmak yok sol el pıp eklemden 2.3.4.5 parmak özür oranı ne verirler
bilgi verirseniz

8+ 8+ 8 + 8 + 4 + 4 + 4 + 4 = 40 alacağınızı düşünüyorum...

ust_ekstremite_amputasyonu.png

30/12/2000 H özürlü olarak çalışmaya başladım 11/02/2013 tarihinde iş kazası gecirdim ve sol el işaret parmagım koptu dip eklem sevyesinden yok malulen emklilige baş vuruda bulundum ve karar ` şı geçmedigini söylediler ve yuksek saglık kuruluna itirazda bulundum eski özürüm şu şekilde sag el 2,3,4,5 parmaklarda mcp eklem sevyesinde konjenital agenezi mevcut sol el 3,4,5 parmaklar dıf eklem distalınde konjenital agenezik bende bu özürlük mevcut nasıl bir karar çıkar fikrinizi almak istedim ve ayrıca rapora ekletmedigim bir hastalıgım daha var ayaklarımda sol ayak başparmak şekil bozuklu sag ayak şekil bozuklugu his kaybı var ve ayak bileklerimde incelik şekil bozuklugu bu özür rapora ilave ederlermi ???

Ayaklarınızdaki sorunlar içinde oran verilir. Belirtin mutlaka. Sonucu bizimle paylaşın lütfen..

el ve ayak rapor oranları

[FONT=sans-serif]1999 tarıhınde alinan rapor: Sag el 2.3.4.5.parmaklarda orta ve distal kongenital aganesi .Sol el3.4.5.parmak orta falankslarda deformite distal falankslarda bu saglık raporunda yazan ozur acıklaması %48 oran ver mişlerdi 2012 yılında iş kazası gecırdım ve saglam olan sol el işaret parmagım dif eklemden koptu iş gormezlik başvurdum ve %8 oran verdiler 2017 yılında vergi indirimi icin raporumu yenilememi istediler yenı vergi dairesine başvuruda bulundum ve benı ankara numune hastanesine gönderdiler bana bu şekilde bir rapor verdiler. BİLATERAL EL VE AYAKLARDA KONJENİTAL DEFORMUTE SAG EL 2.4.PARMAKLARDAPİF SOL EL 2.3.5PARMAKLARDA PİF 4 PARMAKTA DİF EKLEM SEVİYESİNDEN AMPUTASYON SAG AYAK 5. PARMAK MTF VE SOL AYAK 1. PARMAK DİF EKLEM SEVYESİNDEN AMPUTE ACIKLAMA BU ŞEKİLDE VE VERİLEN ORAN %41 bu iki rapor arasındakii fark ne birde bu verilen raporları görunce piskolejik sikintiya giriyom [/FONT]

Merhaba.

Ben şuan 28 yaşındayım 12 yaşında iken sol elim kapıya sıkıştı ve 3 4 5. Parmaklarımın pif eklemleri parçalandığı için el ergonomisi verilip donduruldu. Şuan tutma fonksiyonunu sadece işaret ve baş parmağım ile gerçekleştiriyorum. Sağlık raporu alırken fabrikalara işe giremiyorum. Engelli raporu almalı mıyım? Yüzde kaç rapor verirler? İşe girmek için raporun illaki %40 mı olması gerekiyor. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Rapor alırken hangi branş doktorlarının görmesi gerekir.

Keşke birde sorulara cevap verilse.

Merhaba arkadaslar bende engelimi sizlerle paylasicam 7 ocKta saglik kuruluna giricem

Iki elimdede ayni durum mevcut
sag el bas parmak haric diger parmaklarda 2 3 4 5 pif eklemlerim yok
sol el bas parmak haric diger parmaklarda pif eklemlerim yok
yuzuk parmgim dif eklem gelismedigi icin dif bolumu olusmamis yamuk serce parmagimda ayni sekilde dif eklem gelismemis iki elde de ayni durumlar mevcut engel raporumun nasil degerlendirilicegini bilmiyorum yorumlarinizi beklyrm

Son düzenleme:
7 ocakta saglik kuruluna giricem Hesaplamasini bilmiyorum yardimci olurmsnz ayrintili bir sekilde yazdim yumrugumu kapatamiyorum

reception1 mrb
Askerlik raporu ve engelli raporu ayrıdır
Her ikinin cetveli farklı olmaktadır size % şu kadar oran alırsınız dersek yanlış olur
kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvurmanız gerek engelli raporu için

Askerlikten muaf aldim ben engelli raporu icin basvuruda bulundum nacizane sadece bilgisi olanlar orta falakslarin baltazar hesaplamasini yapabilrmi merakimi maruz gorun

reception1
Engelli raporu için başvuru yaptınızmı?
%deleri yazın hesaplayalım.
Aldığınız %deler yoksa hesaplama yapamayız.
Önce heyet öncesi aldığınız ön puanları bilmeliyizki hesaplayalım.

Rapor icin basvuru yaptim 7 ocakta hastaneye saglik kuruluna gidicem
Ancak sadece ortopedik bir engelim var bu alicagim orani etkilermi nasil bir sonuc cikar gtmeden yorumlanabilr en azindan pif eklemlerin listede olmamasi 8 puan sanirim isaret ve orta parmaklarim 32 puan yapiyor yuzuk ve sercede 4 er puandan 16 puan yapiyor toplam 48 oluyor yuzuk ve serce parmakta ayrica dif eklemler gelismemis ysmuk 12 puanda ordan gelir 60 puan yaparmi ? Ben hesaplaysmiyorum bunu neyle nasil carpiyosunz

Arkadaslar birde saglik kuruluna gitdigimde sadece ortopedimi bakicak bana yoksa diger birimlerede gitmeme gerk varmi ben sadece elden giricem cunku tek engelim ellerim

Merhaba arkadaslar hastaneden 7 ocak kayit olusturdum sizlerle paylasmistim gittim saglik kuruluna fakat doktorum el cerrahisi kolundan rahatsizlik gecirdigi icin bana bakamadilar
bugun birke daha gttim fizik tedavi doktoru bakti ellerime yumrugumu kapatamadigimi gordu ellerimide gordu ve biliyorsun dimi sana 100 de 40 belki cikar daha fazlasi burdan cikmaz dedi bende yaniliyorsnz dedim bakalim yarin tekrar gidicem el cerrahisi icin sali persembe gel dediler adim adim paylasicam durumu

Üst Alt