Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el sol elden daha yüksek rapor alıyormuş..?

OnurcanG

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
merhaba yeni listeye baktım ama anlıyamadım ve bir kaç tane sorum olacak sağ kolumda haraket kısıtlılığı var sinir kopması yüzünden ve kısa ve ufak gösteriyor tahminen kaç oranında rapor alırım

birde sağ Kol sol koldan daha yüksek rapor alıyor diyorlar doğrumu bu bilgi acaba

Ortopedik raporlarda(vergi indirim belgesi için) sağ sol ayrımı olmadığını kendi rapor tecrübemde gördüm bilakis doktora bu konuyu özellikle sordum ve böyle bir fark olmadığını belirti fakat bencede bir fark olmalı sağ elini kullanan kişi kullandığı elde problem yaşıyosa daha fazla dezavantajlı konuma düşüyo bide enönemlisi
sol eli kullanma mecburiyetinde kalmanında toplum nezdinde kişiye dezavantaj getirdiğini sanırım hepimiz görüyoruz.

iş kazası ve meslek hastalığı kapsamında kişinin özellilkle kullandığı kolu(ki bu genellikle sağ koldur),meslekten kazanma gücü kaybı tespitinde etkendir.

benimde aynı kardeş sağ kol kopup tekrar dikildi ama işgörmesi çok kısıtlı.oran kaç olabilir acaba.senn kaçtı kardeş.

İş kazası söz konusuysa kişinin kullandığı uzuvda sakatlık oluşması daha yüksek oran sağlar.

Ama sıradan sakatlık oranı tespitinde sağ-sol ayrımı bulunmuyor.

Hangi oranda rapor alabileceğinizi bilemiyorum.

ben iş kazası geçirdim. sag el parmaklarımdan 2 si koptu. bana %27 oranın da rapor verdiler.

Üst Alt