Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el ve sağ ayaktan kaynaklı (hemiparazi) %62 raporum ile araç almak istiyorum..?

ozlem92

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba , oncelikle araciniz hayirli olsun bende raporumu yeni aldim %62 lik oranda raporum var yalniz raporumun ustunde otv ile ilgili bir bilgi yazmiyor , daha oncesinden de B ehliyetim var , Ötv siz arac icin vergi dairesine sordugumda alabilirsiniz yalniz kod yazmasi gerekiyor falan dediler H ehliyet icin basvurmali miyim o raporda mi yazar yoksa rapor mu yenilemeliyim
Ötv den yararlanmak icin hangi kodlarin yazmasi gerekir ?

H ehliyeti icin il saglik mudurlugunde heyete girdigimiz de surucu olamaz sonucu cikar mi ? surucu olamaz sonucu cikarsa Mevcutta bulunan B ehliyetimi kaybetme ihtimalim var mi ?

yardimci olursaniz sevinirim

Raporu Aile hekimi ve uzman hekimler il sağlığa yönlendirdikten sonra hiçbirşey olmaz sadece kod verirler İl sağlık kurulundan.

KÜREKÇİ Hastane rapora cok bisey yazmadi sadece sag hemiparezi yazmislar ehliyet ile ilgilide raporda hicbisey yazmiyor o yuzden hastsneden aldigim raporu goturmekte kararsiz kaldim cunku mevcutta B ehliyetim var onu kaybetmek istemem

ozlem92

Zaten normal araç kullandığını yazmışsın.Eyer araç kullanabiliyorsan sadece kod vereceklerini düşünüyorum.Ayrıca senin B sürücü olduğunu söylemessen bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Sağ el ve sağ ayaktan kaynaklı (hemiparazi) sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olmanıza mani değil. Evet, işgüzar bir heyete denk gelirseniz sürücü olama diyebilirler, ama aslında sorun olmamalı.

Aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet süreci ile sürücü belgenizi yenilemeniz ve engelli sağlık kurulu raporunuzu da ekleyerek araç alabilmeniz lazım

OturanBoğa

Tesekkur ederim, 24 temmuzda heyete giricem raporum da serabral palsi yaziyor bu engel olur mu surucu olmak icin , birde B ehliyetim oldugunu ve arac kullandigimi soylemeli miyim , B ehliyetime bi sikinti cikar mi surucu olanaz derlerse:/

merhablar... benimde sağ tarafımda ki tüm kaslarımda zayıflık ve güçsüzlük var askerliktan sağ hemipleji den maffım bu perşembe 3. kez heyete gireceğim. hafif derece de yürüme bozukluğum var.

sizin hastalığınızın derecesi ve beligileri ne derecede? bir de hangi hastaneden aldınız ve benim de alma şansım varmıdır sizce?
ozlem92

@bilaleken06 Merhaba , heyete girdiniz sanirim sonuc ne oldu? Ben ankara numune hastanesinden aldim

heyete girdiğile çıktığım bir oldu sonucum bu ayın 28 inde belli olacak. sizin hastalığınızın derecesi nedir? yani fiziksel olarak ne tür sorunarını var? ben numuneden nöroloji % 0 almıştım

hastalığınız ne derece yütrümez kaslarınızdaki incelik urumu vs ?

@OturanBoğa, slm sol serabral palsim var sol el ve ayakta ayrıca her ikisindede kısalık var. sol el 1cm 14 mm kol 2cm 16 mm kadar. Bundan yüzde 40 rapor alabilir miyim. rica etsem yazabilir misiniz.

Üst Alt