Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elde problem olup otomatik vites araç alma prosedürü nasıldır?

Roled

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, sağ elimde sıkma kavramada problem var. Ehliyet için 10.02 kısıtlılık ve özel tertibatlı araç kullanabilir şeklinde sürücü sağlık kurulu raporu aldım.

Engelli sağlık kurulu raporunda ise parmaklarımda kavrama ve sıkmada problem oldugu için otomatik vites kullanması uygundur diye raporum var. Geçmiş konularda mevzuatta olan çelişkiler nedeniyle vergi daireleri benzer durumda olanlara aracı tahsis etmemiş. Aynı durumda olupta aracı alan arkadaşlar var mı ?

Raporu Hangi Hastaneden Aldınız benim iki elde sadece baş parmak yok kavrama yapamaz diye rapor vermediler..bunun başka bi yolu varmı aceba.

Ehliyet için alınan sağlık kurulu raporuna itiraz veya kod ekleme prosodürü ?

Özel tertibatlı 10.02 kodlu otomatik vites araç kullanır diye rapor aldım. Yalnız bu haliyle ötvden yararlanamadım. Başka bir kod eklemek için (tertibat biçimi) Bu konuda rapora itiraz mı edilmeli yoksa tekrar mı başvurmalı. Bu konuda izlenecek bir prosedür var mı ?

ötv den yararlanmanız için normalde engel derecenizi bildiren sağlık raporunun %40 veya uzeri olması gerekiyor diye biliyorum...

@Roled

Sağlık Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar da geçen madde de şu şekilde belirtilmiş
"5.1.2.3.- ÖTV indirimli araç alımına yönelik Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında şu hususlara dikkat edilecektir.

a) Ortopedik engellilerde sadece özel tertibatlı araç kullanması gereklidir. veya özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.
b) Engelli raporlarına sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm yazılmayacaktır.

Ortopedik engeliniz varsa % oranının bir önemi yok.

Problem aldığım oranla ilgili değil. Özel tertibatlı oto. Vites araç kullanabilir demişler ma tertibata ilişkin kod yazmamışlar. Ehliyetin ön yüzünde kısıtlamaya ilişkin kod yok,arkasınsa 10:02 var sadece, vitesin sola alınması kodu mesela, bunu nasıl eklertirebilirim ?

sağlık raporunda ötv indirimi yazıyor ise sıkıntı yok ortopedik engelde engel oranı aranmaz aracınızı alabilirsiniz kazasız belasız günlerde kullanın

Roled

Sağ üst extremite kısıtlılığında otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alan bir arkadaşımız: Özelge ve Rapor

Ama kolay değil. Maliye bu konuda zorluk çıkartıyor.

Ehliyette otomatik vitesin yanı sıra sağ eli kullanamamaktan kaynaklı oluşan dezavantajı ortadan kaldıracak direksiyonda özel donanım kodu da olmalı. Bir de tabii "özel donanımlı araç kullanmalıdır" diye engelli sağlık kurulu raporu olmalı.

Üst Alt