Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elden 35.04 kodla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

ilhan80

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ehliyet için rapor aldım raporda 35.04 10.02 40.14 var ötv siz nasl araç alabilirim
AL99rQ.jpg

Sizin bu raporunu z ehliyet için alınmıştır ötvsiz arac alimi için tekrar hastaneden engelli raporu almaniz gereklidir ve özel donanımlı arac kullanabilir bu na benzer bir ifadenin olması gerek ilhan80

o rapor da var ama ötv için almamıştım sadece tanı ve oran var

Tamam ışte o elindeki raporla il sağlık müdürlüğüne gideceksin onlar seni tekrar aynı hastaneye gönderecekler tekrardan rapor alman gerekecek

arkadaşım yanlış anlamadıysam elinde kod belirten ehliyet raporun ve engelli raporun var . raporun çok eski değilse bir yere gitmene gerek yok işlemlerin bitmiş zaten , ötv için almamıştım diye bir olay da yok raporda ötv den faydalanır yada faydalanamaz diye bir ibare şart değil.bende sol el engelliyim özel tertibat ( otomatik vites ) kullanabilir yazıyor engelli raporumda ötv falan yazmıyor kesinlikle bir de kodların olduğu rapor var on da da sadece direksiyon topuzu var 2 tane vergi dairesine gittim sorun çıkartacaksanız özelge isteyeyim dedim 2 yerde de istediğin zaman gel al aracını dediler hiç bir sorun yok dediler demek istediğim ötv ibaresi geçmiyor bile .

hayır diyorlar .sag el komple bilekten yoksa anca oyle verebiliriz başka türlü olmax diyorlar

özelge isteyin sayın ilhan80 bu kod ve engelli raporu ile ÖTV muafiyeti alırsınız.

Manuel vitesli aracı kullanamayacağınız zaten 10.02 kodu ile şart koşulmuş. Sonrasındaki 35.04 ve 40.14 de kısıtlama tamamlayıcı kısıtlama kodlarıdır.
Bu kodlarla %100 araç alırsınız. Vergi dairesinden özelge talep edin gerekirse

benimde sag kol radial sinir lezyonu var üst ekremite hastanın özel tertipatlı araç kulanması gerekir raporumda diyor ayrıca eyliyetimde 35,03 -40.14ve 10.02 kodu yaptım bayi maliye ve emniyet tertipatlı araç verebiliriz dedi anlamadım şimdi tekrar kod mu eklemem mi gerekiyor yukarıda yazılanlara göre arkadaşlar

ilhan80

Ooo, bu ehliyetle ve "özel donanımlı araç kullanır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu ile özel donanımlı aracı pekala ötv-mtv istisnası ile satın alabilirsiniz. Kod eklettirecek bir durum yok

Üst Alt