Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elim doğuştan iki parmaklı. H sınıfı ehliyet almak istiyorum?

faikkaval

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sağ elim doğuştan iki parmaklı işaret orta ve yüzük parmaklarım yok.
fakat avuç içiyle ve var olan parmaklarımla her türlü kavramayı yapabiliyorum.
h sınıfı ehliyet alabilir miyim acaba?

ah nerde o günler bırak b sınıfı ehliyet almayı h sınıfı bile alamıyorum bu yüzden canım çok sıkkın...

Extremite noksanlığında; a) Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, Ortopedi uzmanının ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda A, B ve H sınıfı, her iki el başparmak noksanlığı ve ileri derecede fonksiyon kaybı olanlara F Sınıfı Sürücü Belgesi verilir.*****
b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.

Yanlıs bilgilendirme olmus 2 parmak noksanlıgında B alınabılıyormus. Ama b bendine bakarsanız tek kolu olmayana bile H verilebiliyor. Bana kalırsa bir hekim olarak B sınıfı almanızda bile sakınca görmüyorum çünkü elin en onemlı iki parmagı basparmak ve serce parmagıdır. Ama baska sorununuz yoksa H kesin alırsınız icinizi ferah tutun...

ilginize teşekkür ederim.10 gün önce devlet hastanesinde h sınıfı ehliyet talebiyle heyete girdim.ortopedi doktoru ilgisizce davrandı ve başından savar gibi geçiştirdi beni.hakkımda karar veremediler ve beni üniversite hastanesine sevk ettiler.
neden böyle bişey olduğunu sorduğumdada önümü kapatmamak için beni sevk ettiklerini söylediler.

şimdi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

İşgüzar onlar. İnsan evladı bir doktor bulun. Size sürücü olamaz diyen adamın yatacak yeri yok! Kararsız kalmışlarmış mış! Bugünlerde tiksinmeye başladım doktorlardan.

şimdi ben bu sevki dikkate almadan başka bi devlet hastanesinde tekrar heyete girebilirmiyim acaba.yoksa üniversite hastanesine gitmek konusunda bi mecburiyetim varmı???

başka bir devlet hastanesine gidersiniz kanımca.fizik tedavi yapilabilir diye rapor talep ettigimdede başhekim yardımcısı,ben sana rapor veremem tıp fak. gideceksin başka turlude asla alamazsın demişti.oysa diger devlet hastanesinden çok rahat aldım raporumu.mumkunse ehliyet için başvuracagınız aynı yerden rapor aliniz
kolay gelsin

Üst Alt