Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elim yok. Ehliyet almak için nasıl rapor almalıyım?

PPRENSES

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba..

Ben 2010 yılında Antalya eğitim ve araştırma hastanesinden rapor aldım. %56 oranında sağ el yok hükmünde raporumda h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor ama sonuç olarak değerlendirilmedi diyor ehliyet almak için 2013 yılında tekrar antalya eğitim ve araştırma hastanesine başvuruda bulundum ama sonuç sürücü olamaz diye çıktı.. Raporu almak için ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz ?
Teşekkürler.

Selam,

Ben de sağ bacağımdan engelliyim, acaba ben de ehliyet için rapor almaya çalışsam benim için de aynı sonucu mu verirler, konuya hakim arkadaşların bilgi ve desteğini rica edebilir miyim?

Teşekkürler!..

Ceberrut, akılsız, vicdansız ve aynı zamanda işlerini bilmeyen insanlarla dolu hastaneler! Bir iki ayağı ve iki eli ampute olan kişilerin dahi sürücü olabilmesini sağlayan donanımların olduğu şu dünyada bir elini kullanamayan kişiye ehliyet vermeyen doktorların bu dünyada aldıkları nefes haram!

Kimlerin sürücü olabileceği sürücü yönetmeliği'nde belirlenir. Ama aynı yönetmelik yetkiyi de doktorlara vermiş! Sorun da burada! Doktorlar tüm akılsızlıkları ile vatandaşı mağdur etmeye odaklanmış durumda...
Örnek olması açısından birkaç rapor derleyip başka hastaneye gidin derim.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...ulunup-surucu-belgesi-ve-arac-icin-rapor.html

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Hım Teşekkür ederim verdiginiz cevap için.. Çok kötü bir durum oldu hayal kırıklıgına ugradım. şimdi tekrar basvurmak istiyorum ama korkarak acaba tekrar sürücü adayı olamaz diye mi rapor verirler.. Bişey daha sormak istiyorum raporumda H sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor otomotik vites bi araç alamıyor muyum ?
Yardımcı Olursanız Sevinirim..

Sorun zaten yasa koyucunun kesin hükümler yerine bazı durumlarda doktorlara inisiyatif hakkı tanımasında.
tek taraflı üst extremite kısıtında malesef bu şekilde doktor kanaatiyle ehliyet veriliyor. PPRENSES
Başka hastaneye başvurun, mümkünse gideceğiniz hastanenin yetkili ortopedi doktoruyla önceden görüşün ki görüşü olumsuzsa boşa emek ve zaman harcamayın. Umudunuzu yitirmeyin bilinçli, gönlü güzel doktorlar da var.
nuhguler
Sağ bacak engelinde h sınıfı sürücü belgesi alır, otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanır ibareli rapor sizin için yeterlidir. Sizin durumunuz belirsiz değil genelde veriliyor.

Antalyadan başka bir il veya ilçeden alsam geçerli olur mu peki ?

Emniyet raporun aynı şehirden alınmasını şart koşabiliyor.

Anladım.. çok soru soruyorum kusura bakmayın Lütfen. antalya eğitim ve araştırma hastanesini vermemişti. sizce Antalya atatürk devlet hastanesine mi yoksa antalya tıp fakültesine mi başvurmalıyım ??

Kederli

Mrb Arkadaşım Aynı sorun bendede var raporum %56 Sağ el yok hükmünde raporumda H sınıfı ehliyet alır , Özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor ben 2013 yılında hastaneye başvuruda bulundum rapor almak için SÜRÜCÜ OLAMAZ dediler.şimdi tekrar ugraşcam.. Şimdi anlamadıgım konu otomotik vites araç alamazmıyım almak için ne yazmalı..

TEŞEKKÜRLER...

Merhaba. Ben "Özel tertibatlı araç ve H sınıfı sürücü belgesi alır" yazan raporumla tertibat taktırarak otomatik vitesli araç alabildim. Ama bu herkes alabilir anlamına gelmiyor. Sanıyorum ilden ile değişebiliyor uygulama. Hatta bakarsınız zamanla da değişebilir. Bakarsınız yarın çıkar bir yetkili bana der ki "sen yanlış yapmışsın; ötv muafiyetiyle araç alamazsın. Ver bakalım ödemediğin ötv'yi" de diyebilir.
Ayrıc ehliyetimde de H sınıfı dışında bir ibarede yok.

Güncel!
Arkadaşlar normalde benim bıldığım sağ kolundan engelli olan birey ötv indirimli araç alabilmek için terdibatlı olması gerekli diye biliyorum şimdiki arkadaşlardan duyduğum ise otomatik araç alıp ÖTV'den yararlandıkları bu konuda net bir şey öğrenebilir miyim bilgisi olan var mı acaba parmak ve bilek hareketsiz rapor alırım otomatik vites araç kullanır diye ama ötv muafiyeti olur mu acaba

Slam. Anladım günden güne bişeyler değişiyor zaten peki benim ehliyetimde h sınıfı yazmasında sorun olur mu ??
Sizin araç nedir ?

mhmtzytn

1- Bir yandan özel donanım şartı arıyor tebliğ:

"Sol el ve/veya kolda engelliliği bulunanların, taşıtta hareket ettirici aksam sayılan manuel vites kolunu engelliliğe uygun olarak direksiyona monte ettirmesi ve benzeri şekilde tadilat yaptırması veya taşıtın fabrika çıkışında vitesin direksiyonun sağ tarafına sabitlenmiş olması gibi haller hareket ettirici aksamda özel tertibat olarak kabul edilir."

2- Ama diğer yandan manuel vitesi özel donanımsız kullanamayacak ve/fakat otomatik vitesi de hiç bir donanıma ihtiyaç duymadan kullanabilecek kişiler için "otomatik vites özel donanımdan sayılır, vergi istisnalı araç alnabilir" diyor:

"Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir."​

Kısacası, sağ eldeki kısıtlılık manuel vitesli araç kullanmaya maniyse, 2 numaralı kriter işletilebilir. Bu konuda inatla talepte bulunmanızı öneriririm.

NİSAN 2015 GÜNCEL: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Arkadaşlar Merhabaa. Ben %56 ortopedik engelliyim sağ el YOk hükmünde. 2013 ve 2015 yılında ehliyet için başvuru da bulundum Antalya eğitim ve araştırma hastanesine sürücü olamaz şeklinde cevap geldi. Şu an ki yasaya göre tekrar rapor almak için hastaneye gitsem diğer raporlar karşıma çıkar mı nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

PPRENSES

Karşınıza çıkabilir de. Ama bence çıkmama olasılığı daha yüksek.

Bir de bir kol kısıtlılığı olan birine ehliyet vermeyenlerin allah bin belasını versin (amin)

Üst Alt