Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimde 3. 4. ve 5. parmaklarım birleşik. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

ovural66

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim.
Ehliyet değişikliği için başburu yaptım.Daha önceki ehliyetim B sınıfı idi.Ancak doğuştan sağ elimde 3.4.ve 5.parmaklarım birleşik.Ama otomatik aracım hatta manuel arac sürmeme de engel bir durum yok.
Şehir hastanesinden ötvli araç için başvuru yaptım.Sadece hareket ettirici aksamda tertibat yapılan ataçları sürebilir şeklinde rapor aldım.Bu raporla beraber il sağlık kuruluna başvuru yaptım.Verilen kararda ehliyetim engelli B oldu.
Tertibat için de 10.02 ,102 ve 40.11 kodlarını yazmışlar.Şimdi ben bu kodlarla ötv indirimli araç alabilir miyim.
Ben il sağlık kuruluna sorduğumda alabilirsiniz denildi.

Merhaba ovural66 , ötv indirimli araç alabilirsin , tüm koşulları sağlıyorsun

"Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibareli engelli sağlık kurulu raporunuz da olmalı. Bu raporda oran bulunmalı.

Kardeşim o raporu aldım.O raporla zaten il sağlık kuruluna başvurdum.Orda engel oranım da yazıyor.

Bir diğer sorum da şu arkadaşlar.Mevcut arabam zaten otomatik hyundai getz.Ama topuz yoktu şimdi 40.11 maddesi eklendiği için yeni araç alana kadar ben bu araca topuz eklet meli miyim aksesuarcılarda satılan topuz olur mu olursa da bunu ruhsata işletmeli miyim.

Rapor oranı önemli.Mesela bir arac bayisine gittiğinizde direk rapor oranı sorulur.

Ortapedik engelde rapor oranı önemli değil diye biliyorum.Önemli olan mevcut engelin araç almak için yeterli olması.%90 altındaki engellerde ortapedik engel için oran aranmıyor hatam varsa düzeltin.

40.11 kodlu direksiyon topuzu ruhsata işlenmesi zorunlu mu?

Merhaba arkadaşlar.
40.11 direksiyon topuzunu ruhsata işletmek mi gerekiyor.Gerekiyorsa bu topuz herhangi bir aksesuarcıda satılan bir topuz mudur nerden temin edeceğiz.

Türkiyeden ötv siz yurtdışından ötv kdv ve gümrük vergisiz araba alabilirsiniz

Arkadaşlar merhaba.Sağ elimde 3.4.ve 5. Parmaklarım birleşik.Hastane raporunda hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir yazıyor.Tertibat kodlarım il sağlık kurulu tarafından 10.02 40.11 ve 102 şeklinde verildi.Çorum vergi dairesi sağ el olduğu için 10.04 olması gerekir diyor Kayseri vergi dairesi 10.02 yeterli diyor.
Ötv indirim yönetmeliğinin değişen maddesinde aslında konuyu açıklamış.Manuel vitesli bir aracı vites fren ve gaz aksamında tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumunda olanlar bakımından eğer fren ve gaz tertibatı dışında bir engeli yoksa otomatik vitesli araçlar da özel tertibat kabul edilir diyor.
Ama maliye sağ el olduğu için 10.02 kodunu yeterli bulmuyormuş ne yapmam lazım kafam karıştı.

Bu konuda telden ya da burdan bilgi verecek var mıdır.

Öte yandan manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından otomatik vitesli taşıtlar (fren ve gaz pedallarında özel tertibat yaptırılmasını gerektirir başkaca engelinin olmaması kaydıyla)özel tertibatlı araç kabul edilir.

Arkadaşlar merhaba sağ elimdeki parmak engelimden dolayı hastane özel tertibatlı araç alabilir diye rapor verdi.Araç alabilir miyim diye vergi dairelerini aradım kimisi alırsın kimisi alamazsın diyor.Vergi dairesinden bir tanesi baş parmak ve işaret parmağın sağlammış alamazsın diyor.Madem engelin yeterli olup olmadığını bunlar belirliyor biz neden hastane hastane gezip rapor alıyoruz o kadar kod veriyorlar.Madem öyle vergi dairesinde muayene olalım.

ovural66 hem kendin söylemişsin manuel bile sürüyorum diye hem de ötv li araç almaya rapor almışsın. maliye sana onay vermese haksız değil bence. iki parmak bitişik diye tertibatlı araç mı olur. kendin söylemişsin manuel araç kullanabiliyorum diye. boşu boşuna normal ehliyet hakkını da yakmışsın. @Muttalip Mutlucan o bayideki arkadaş 1980 de yaşıyor galiba. ya da sana araç satmak istememiş

Tertibatlı arac alımı.

Arkadaşlar merhaba, sağ el 2. 3. 4. Parmak amputasyon oldu. Bununla tertibatli arac kullanir raporu alabilirmiyim?

Kardeşim sen elini kolunu niye karistiriyorsun git bayii ye raporunu ehliyetini götür ver adamlara onlar maliye ye sorar sana geri dönüş yapar...hareket ettici aksamda tertibat ibaresi varsa bence alırsın hadi kolay gelsin

Kardeşim durum hakkında insanlarin bilgisi olsun diye yazdim. Varsa adam akilli yorumun yaz, yoksa boş yapma.

Üst Alt