Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimde 3 parmağım yok. Askerlik yapar mıyım?

Halis1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sağ elimin baş ve işaret parmağı dışındaki parmakları yok.Askere gider miyim?

Sağ elinizi kullanıyorsanız, askerlikten muaf tutulursunuz. TSK yönetmeliği madde 65:

D) 1. Kullanılan ya da kullanılmayan elde baş parmağın metekarpı ile birlikte yokluğu.
2. Kullanılan elde iki parmağın metekarpları ile birlikte yokluğu.
3. Kullanılan elde toplam yedi ve daha fazla flanks yokluğu.
4. Kullanılmayan elde iki parmağın metekarpları ile birlikte yokluğu ve buna ek olarak iki flanksın yokluğu.
5. Kullanılmayan elde toplamı dokuz ve daha fazla flanks yokluğu.
6. Her iki elde birden toplamı dokuz ve daha fazla flanks yokluğu.
7. Bir elin tüm fonksiyonlarının yok hükmünde olması.​

OturanBoğa;

Mevcut bir konu var olduğu için buradan yazmak istedim

Sol elimde doğuştan 3 parmak yok mevcut diğer 2 parmağım ise 3 cm uzunluktalar.Sol elim sağ elime oranla 3/1 oranında daha ufak bu şartlar altında sizce mevcut askere alma şekli ne olur öğrenci olduğum için askerlik tecil durumunda

Kesinlikle Muaf Askerde 2 arkadaşım elverişli değil raporu almıştı birisi elinden diyeri ayak baş parmağından.

benimde sağ elimde serce ve yuzk parmagımda sınır zedelenmesi oldu iyi çalışmıyor askere gidebilirmiyim

Oğuzhan, parmaktaki hareket yetisinini ne kadar olduğu önemli. Eğer sağ elini kullanıyorsan ve yeti kaybı o elde ise, bir ihtimal muaf olabilirsin.z

Selaminaleykum. Konu ile ilgili bende bir sey yazmak istiyorum. Benim sag elimde isaret parmagimda bir eklem orta parmakta bir eklem yuzuk parmagim ve serce parmagim yok denecek kadar az. Dun askeri hastanede muyane oldum doktor hic parmaklarima bakmadan sen solaksin dededi ve filmini cekti elimin 6 tane eklemimin olmadigini gordu. Akibetim ne olur ? Şimdiden tesekkur ederim.

Çok ucu ucuna bir karar aykan. Yukarıdaki 4 ve 5 numaralı maddelere göre, serçe ve yüzük parmakta en alttaki eklemler duruyorsa, askere alınma ihtimalin daha yüksek görünüyor.

Yok denecek kadar az abi twitterdan takip ediyorum sizi isterseniz fotoğraf atip gosterebilirim.

Heyete çikarmaya karar vermisler abi beni

Benımde sol 3 parmagım yok

Benımde sol 3 parmagım yok bas,işaret,ve orta parmak yok askerlik yaparmıyım??

Coskun695;

benim işaret orta ve yüzük parmaklarım yarıdan yok askerliği ısrarla istemem rağmen yaptırmadılar sana da yaptırmıcaklar tüfeğin kundağını tam olarak kavrıyamıcağın için yapmazsın benimiçin askerlik yapmamak çok büyük bir kayıptı dilekçe yazmama rağmen red cevabı aldım

Sonucu buraya da yazarsanız herkes için bilgilendirici olur.

sol elimın yuzuk parmagı ve orta parmagı orta eklemden eksık askerlık ıcın nasıl sakatlık durumu

OturanBoğa Iki eliminde bas parmaklarinda egilme var. Gezmedigim doktor kalmadi hic bir teshis koyamiyorlar. iyice egilme artti ve dik tutamaz hale geldi parmaklarim. Bir cisimi kavramada bile artik sorun yasiyorum. Sizce askerlik icin sakatlik durumu nedir?

Her iki baş parmakta da kısıtlılık varsa, büyük olasılıkla muafiyet verilir nefes222

İş kazası dolayısıyla sağ elimde orta parmak ılk boğumdan kopuk ve sağ el kullanıyorum acaba askerlıkten muaf olurmuyum ?

İyi günler abi benim sağ elimde orta parmak doğuştan yok ve sağ el baş parmağımda lif kesiği var ağır vs zor şeylerde kulanamıyom sürekli ağrıyor askerdeyim ama askeri hastane yüzüme bile bakmadı çok zor durumdayım bana yardımcı olun lütfen

Askerdeyken hastaneler öyle davranıyor. Bende yaşadım benzer durumları. Yapacağın fazla bişey yok açıkcası. İzmir asker hastanesine sevk alarak git. Ya da yapabilirsen Gata ya sevkini iste. Ancak öyle çözebilirsin.

Abi ben üç dört tane ortopedi uzmanına gittim kesinlikle Alman lazım dediler ama askeri hastane bana bakmadı ne yapa bilirim ala bilirmiyim acaba

Merhaba
Geçen yıl sağ baş barmağım orta eklemden testere ile parçalanarak koptu... Yerine orta eklemsiz, daha kısa olarak dikildi ve sadece kök eklemin hareket kabiliyeti devam ediyor. Askerlikten muaf olabilir miyim?
Teşekkürler...

cempircem
Bir parmak kısıtlılığında muafiyet vermezler ama duruma göre silah kullandırmayabilirler.

Sende bir gelişme var mı Zeko35?

Sol elimde bir parmagin yarisi yok.iki parmak ta arizali

Sol elimde orta parmagimin yarisi yoktur. Gene sol elimin yuzuk parmak ve kucuk parmaklarim eklem yerleri calismiyor. Bir kaza sonucu bu hale geldi. Sizce curuk alabilir miyim.yardimci olursaniz sevinirim.

Selamun aleykum. Ben elimden dolayi hastaneye sevkettiler.ardindan heyete girdim Ve askere el verisli degildir raporu verdiler. Bu rapor simdi ankaraya onaya gitti. Simdi sorum su. Onaya giden bu heyet raporu olumsuz olarak geri donebilir mi. Yani ankara heyetin raporunu bozup askere elverislidir diyebilir mi.

Üst Alt