Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimde kısıtlılık var. Ehliyet için ne yapmalıyım?

fasfor

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
2010 da aldıgım normal b sınıfı ehlıyetım var ama dogustan bracıal plexsus yaralanması rahatslıgım var yanı sag ust ekstermıte sınır ezılmesınden dolayı hareket kısıtlılıgm var % 40 raporum var benım engellı ehlıyetı alabılmem ıcın ne gıbı bır yol ızlemem gerekıyor

fasfor

uzman hekim (devlet hastanesi de özel hastane de olur) -> il sağlık komisyonu -> sürücü kursu -> nüfus müdürlüğü

raporda sağ elinizi kullanamadığınız belirtilecek ve araç sürüşü için ne tür kısıtlamalara tabi olacağınıza dair kodlar yer alacak. Sağ üst ekstremite kısıtlılığında çoğu zaman vites kolunda bir modifikasyon şart koşulur... Ama bu heyettekilerin o andaki ruh haline bağlı!!! Sadece otomatik vitesli araç için de onay verebilirler.

OturanBoğa

suan kı raporumda engellı ehlıyetı ve otv ındırımı degerlendırılmedı yınede ehlıyetımı cevırebılırmıyım suankı raporda ekpss 2022 maas engellı kımlık kartı ve vergı muafıyetı kararları var yenı rapor almadan halı hazırdakı raporumla nereye basvurmam gerekır olmuyosa da yenı alacagımraporla nereye basvurmam gerekır

@fasfor

Merhaba,

Benim de durumum aynıydı başvurdum her şey hal oldu şimdi araç bakıyorum raporda da değerlendilmedi yazıyrdu onu dikkate almadılar... Aile hekiminden sevk edileceğin hastanede doktorların yazacağı rapor önemli

OturanBoğa

bı elımdekı raporla denıycem sag kol ust ekstermıte ortopedık olunca engel pek bakmıolar dıe duydum bı sansımı denıycem sonra 2. rapor ıcın randevu alıp cıkartıcam olmadı vergı ındırımı ıcınde gonderdım raporu beklıyorlum hayla sızlere cok tesekkur ederım burdan cok sey ogrendım

Üst Alt