Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimde parmak amputasyonu ve görme sorunumdan dolayı yüzde kaç rapor alabilirim?

asi 23

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
6 aralık 2011 güncel:

raporum kabul edildi. yüzde 43 raporum yüzde 42 olarak kabul edilmiş ve 3. dereceden vergi indirimim onaylanmış.

Burada kimse sana net şu raporu alacaksın diyemez Mehmet bey bunun için yapmanız gereken yetkili hastaneye müracaat ederek öğrenmeniz..Yazdığınız hastalık/rahatsızlıklar ile ilgili en iyi bilgi dr lardadır..

-İşaret veya orta parmak:
MF eklem: %11
PİF eklem: %8
DİF eklem: %5

Bir gözdeki görme kaybı için de %25 verilse. Sanmıyorum ki toplamda %40'ı tamamlayabilesiniz. Ama evet, İlker'in de yazdığı gibi, en doğrusu hastaneye başvurmak gibi geliyor bana da...

selam bület abi o zaman sadece parmaklarımdan yüzde 24 alırım diyorsun ğözdeki raporumda yüzde 20 idi büyük ihtimale ondada oranlar yükseldiği için yüzde 40 ı ğeçerim herhalde

Parmağınızdaki amputasyonun hangi eklemden olduğu önemli burda ,tabi birde balthazar cetvelide olacak işin ucunda

benim şuan yüzde35 raporum var rahatsızlığım sağel.2.3.permak amputasyonu sağ ekzotropya) hipermetropi.derinamliopi.görme sağ 1 metredenparmak sayma sol 10/10 (sağlam) 2009 a aldığım rapor bu arkadaşım

Mehmet bey farzedelimki işaret ve orta parmağınızda hiç eklem yok mf den kayıp 11+11 = 21 (Balthazar cetveliyle) eğer parmak amputasyonunuz bu düzeydeyse alacağınız oran bu ,fakat parmağınızda eklem varsa ve kayıp eklemdense iş başka oran daha düşük olur ,maksimum parmak amputasyonu için alacağınız toplam %21 size göz için enaz % 24 lazım ki % 40 alasınız

Hangi eklemdense ona göre oran verilir. Mor renkli seviyedense %11, sarı renkli seviyedense %8, daha uçtansa %5.

Görmeye dair verilecek oranı bilemiyorum.

Göz + İşaret parmağı + Orta parmak (http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html)

el_eklemleri.jpg

3 üncü eklemden bülent abi diplerinden yok parmaklarım

bişide daha sormak istiyorum bülent abi kusura bakmazsan daha önce tiberküloz geçirmiş teşhis akciğer plorez rahatsızlığı olan birisi rapor alabilirmi yardımcı olursan sevinirim.

yeni raporumu aldım oran yüzde 2 artırıldı yüzde 35 yüzde 37 olmuş ama parmaklarımdan aldığım yüzde 16 yüzde 8 e düşürülmüş ve gözümden yüzde 32 almışım
çıkan karar yüzde 37 acaba itiraz etsem değişirmi arkadaşlar.

teşşekür ederim bülent abi benim işaret parmağı ve orta parmagım amputasyon yapıldı o zaman oran daha yüksek olması lazım değilmi dediğim gibi bana yüzde 8 az dimi bülent abi

peki bülent abi bu yanlışı nasıl yapabilirler bu cetvel oranı onlarda yokmu neye dayanaraktan verdiler bir insanın hayatıyla oynamak gibi bir şey değilmi bu
ben çalıştığım yerde taşaronum raporum yüzde 37 geldi diye kadro ya giremedim çalıştığım yerde durumumuz pamuk ipliğine baglı

peki bülent abi ben bu rapora itiraz etsem düzelme olurmu sizce yüzde 8 dediğim gibi yüzde 21 değil abi yüzde 15 de verselerdi raporum şuan yüzde 43 olacaktı ama işte ben herzaman söylüyorum bülent abi bizim kaderimiz doktorların vicdanına ve merhametine bırakılmş gibi ddeğilmi eger haksızsam özür dilerim herkesten sonuçta yönetmelik var ve sen bunu uyğulamıyorsan suç doktorlarda değilmi o zaman

Allah aemanet ol bülent abi

Valla Mehmet, dediğim gibi, ben bakınca böyle değerlndiriyorum. Yerinde olsam ya başka hastaneye gidip yeni rapor çıkartırım ya da il sağlık müdürlüğüne gidip yapılan hatanın düzeltilmesi için rapora itiraz ederim..

gidip hastneye bana dedikleri raporun devamlı olduğu için çıkartamayız dedi yapacan tek şey var dedi il sağlık müd lüğüne gidip raporunu iptal edeceksin dedi o zaman yeni rapor çıkartabilirsin dediler birde bülent abi il sağlık müd lüğüne gitsem raporumu düzeltme işini ordan başka hastaneye sevk ederek tekrar heyete girerekmi düzelticekler onuda öğrenebilirmiyim. kusura bakma abi zamanını alıyorum

Evet, il sağlık müdürlüğü başka bir hastaneye sevk eder...

%43 oranında raporumla vergi indirimine başvurabilir miyim?

selam ben özürlü raporu aldım yüzde 43 peki bu raporla vergi indirimine başvurabiliyozmu bilğiniz varmı daha bir hafta oldu raporu alalı 3900 gün primim var birde çalıştıgıgım yerde bu raporun avantajları olurmu kesintilerle ilğili bilği verirseniz sevinirim iyi günler.

raporunun %46 olması lazımdı %32 %11=%39
%39 %11=%46 olması lazımdı yanlış hesaplama yapmışlar itiraz yerine başka hastaneden rapor al bence

Ben toplamda gözümden yüzde 32 ve parmaklarımdan yüzde 16 verdiler toplamı yüzde 48 di ama saglık kurulunda heyeten sonra yani yüzde 43 verdiler raporumu yüzde 5 kırmışlar şuan ben bu raporla vergi indirimine başvurabilirmiyim arkadaşlar yazarsanız sevinirim..

O raporla vergi indirimine başvuru yapabilirsin asi

selam raporumda kabul edildi 3 derece vergi indirimi 24.11.2011 de yollandı raporun dediler yüzde 43 raporum yüzde 42 olarak kabul edilmiş. ne kadar zaman içinde gelir bu rapor bana tahminen bilğisi olan varmı arkadaşlar.

Hayırlı olsun :)

2 hafta içinde gelir en geç.

tamam teşşekür ederim bülent abi gelsin abii 6 yılık bir özlem oldu bu rapor bana:)

kardeş önce geçmiş olsun sonra hayırlı olsun raporunuz,benimde sağ elimde 2 parmak ampütem var ve bende bu ayın 5.de gönderdim ankara ya bana 2 ay sürer dediler sana 2 hafta demişler sonuçta hayırlısı olsun..

saol arkadaşım işallah senin hakkında da hayırlısı olur. ben arkadaşım 10.11.2011 de gönderdim 24.11.2011 de karar verilmiş dosyanız istanbul vergi dairesine gelir dediler az önce konuştum raporum dün gelmiş istanbul vergi dairesine ordan şimdi işyerime yolayacaklarmış bekliyorum herhalde 10 gün falan sürer diye hesaplıyorum.

Üst Alt