Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimdeki kısıtlılık ile ÖTV muafiyetli araç alabilir miyim?

ibrahim.kolsuz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba;
%54 raporum mevcut bunun bir kısmı ortopedik sağ elimde sıkıntı olması sebebi ile.Sizlere sorularım şunlar.yardımcı olursanız sevinirim.
1-Gelir idaresi başkanlıgından almış olduğum gelir vergisi muafiyet belgem var.
2-raporumda ötv den fayadalabilir yada araç alabilir gibi bir ibare yok.raporun kullanım amacında sosyal yardım ve özür durum bildirir kutucuklarına x konmuş sadece
3-benim ötv muafiyetli araç almam için ne yapmam gerekıyor tekrar heyete girmem gerekirmi
4-ehliyetim B sınırı bunu H olarak değiştirmem şartmı,B olarak da kullanabilirmiyim
5-eşim bu aracı ben yokken kullanabilirmi.araçta özel donanım olmayacak sadece otomatik olacak
6-sosyal yardım dediği şey ne oluyor maddi bir devlet desteğimi oluyor
7-gelir idaresi başkanlıgından almıs oldugum gelir vergisi muafiyet yazısı ile günü geldiğinde ssk ya dilekçe ile emeklilik başvurusunda direk bulunabiliyormuyum.

biraz uzun oldu ama teşekkürler : )

ibrahim.kolsuz
Evet tekrar heyete girip ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLNAMALIDIR.YAZAN YENİ BİR ENGELLİ RAPORU ALMALISIN .
RAPORU ALDIKTAN SONRA ENGELLİ EHLİYETİ İÇİN TEKRAR BULUNDUĞUN İLDE Kİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE TEKRAR EHLİYET İÇİN HEYETE GİRECEKSİNİZ.EHLİYETİNİZ YİNE B OLCAK H EHLİYETİ KALKTI.BİLDİĞİM KADARI İLE EĞER TERTİBAT TAKILIRSA EŞİNİZİ RUHSATA YAZILARAK KULLANABİLİR.SOSYAL YARDIM EĞER ÇALIŞAMIYORSANIZ MALÜLEN EMEKLİ İSENİZ ALABİLİYORSUNUZ DİYE BİLİYORUM.ÇALIŞIYORSANIZ BAŞVURA BİLİRSİNİZ

İyi günler önce aile hekiminden başlıyorsunuz ehliyetinizi değiştiriyorsunuz yeni ehliyetinizde kodlar olması gerekiyor benim sağlık raporumda ötv ile ilgili hiç bir şey yazmıyor sadece tüm engelli halklarından faydalanır ibaresi var raporumu 2016 yılında aldım direk o raporla arabami aldim emeklilik ile ilgili ise vergi indirimiden faydalaniyorsaniz gunu gelince emekli olabilirsiniz ayrica aracinizida esiniz kullanabilir

Üst Alt