Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimi kullanamıyorum. 97 sigorta girişi ile emekli olabilir miyim?

Gul1302

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba lütfen bana yardımcı olun.

1978 doğumluyum
1987 yılında trafik Kazası sonucu sağ elimi kullanamaz duruma geldim yaşım küçük olduğu için özürlü raporu çıkarmamış Ailem.
1997 de işe giriş yaptım ve 2014 yılında doğumdan dolayı işten çıkarıldım.

bunca zaman içinde gözümü korkuttukları için raporu Olanları işe almıyorlar raporu zor veriyorlar dedikleri için bende ustune düşmedim.fakat şuan iş bulamıyorum ve çare arıyorum
sorum rapor alabilir miyim alırsam emekli olabilirmiyim ne yapmam gerek l

ütfen yardımcı olun tşkler

Rapor alabilirsiniz; bu kesin..
Ama bu belki ; %40 ve üzeri İŞGÜCÜ KAYBI belirtir rapor alabilirsiniz. Belki dedim çünkü doktor kontrolü gerek.

Rapor neden sizi korkutsun o kısmı anlamadım. İşverene rapor göstermek zorunda değilsiniz lakin; çünkü rapor işvereni bağlamaz. Size vereceği işin hakkı ile yerine getirip getiremeyeceğin durumu İŞVERENİ bağlar.

Rapor aldınız diyelim; EKPSS ile kamuya gecebilirsiniz; KPSS ile de geçebilirsiniz her iki durumda rapor belgelemek şartıyla Engelli statüsünde işe başlarsınız; dedim ya yukarıda %40 ve üzeri İŞGÜCÜ kaybı belirtir rapor alabilecekseniz eyvallah...

Emekliliğe gelince; Sizin çalışmaya başlama durumunuz 2008 den evvel olduğu için; vergi indirimi almanız şart...
Vergi indirimi olmadığı için emeklilik işlemleri yapılmaz.
Vergi indirimi için bir şart; bir işyerinde çalışıyor görünmek-olmak- zorunluluğu var...

Şimdi yapmanız gereken; tam teşekküllü hastaneden heyet raporu almak ve raporda % belirtir iş gücü kaybı olmasını sağlamak..

Cvp verecek kimse yokmu acaba

Çok tşk ederim hemde çok

Rica ederim.

Heyet sonrası aldığınız raporun % oranını buraya yazın. Kaç gün primleriniz olduğunu da belirtiniz. Bizim sitede liste var ne zaman emekli olacağınızı, o zaman belirtebiliriz.

Rapor alırsan daha çabuk işe girersin bence hemen bir hastaneye git ve rapor almaya bak ve raporu aldıktan sonra işkura kayıt ol raporunla beraber onlar sana uygun bir iş bulacaklardır korkmana gerek yok ve kimsenin lafını dinleme herkes kafasından bişiler söylüyor sen kendini dinle

Rica ederiz gül hanım ama biran önce hastaneye gidin raporunuzu alın inş

Heyet Raporu randevu ile alınmıyor. Bir sabah gidiyorsun tam teşekküllü hastaneye, heyet kurulu bölümüne gidiyorsun. Heyet raporu ve % belirtir rapor istediğinizi talep ediyorsunuz.

Önce hastaneye telefon açıp heyet günlerin ne zaman olduğunu öğrenin. Sonra o güne denk gelmeden tüm doktorlardan görüş almaya çalışın. Sonrası heyet kuruluna girip görüneceksiniz gerisi bitti.

Öylemi peki sadece el için tüm branş doktorlarımı görecek

Mr no ya ek olarak,
Ssk lı çalışmaya devam eder iseniz vergi indirim hakkı almadan emekli olamazsınız ama EKPSS sonrası Devlet memuru olur iseniz vergi indirim hakkı aranmadan emekli olabilirsiniz.
ayrıca bağ-kur lu çalışanlarında vergi indirim hakkı alma zorunluluğu yoktur.

Arkadaşım benim sol elimin 4 ve 5 parmakları ampute 2 ve 3 parmaklar flekson kaybı ben sağ elimi kullandığım halde % 45 rapor aldım eğer sen sağ elini kullanıyor ve sağ elini kaybettiysen % 50 üzeri alabileceğini düşünü yorum.
Yukarıda arkadaşların belirttiği gibi bir tam teşekküllü hastaneye git heyet kuruluna git ve % belirtir engelli raporu almak istediğini söyle onlar senden bir takım evraklar isteyecekler kimlik fotokopisi ,fotoğrafgibi onları tamamladıktan sonra sana heyet doktorlarına yönlendirecekler bu arada başka rahatsızlıkların varsa onlarıda söyle şeker tansiyon gibi bunlar senin rapor % deni yükseltir dr. gezdikten sonra sana heyet günü verirler heyete çıkarsın raporunu alırsın raporun en az % 40 olmalı bu raporunla sonra vergi dairesine baş vurarak vergi indiriminden yararlanıp erken emekli ola bilirsin.
Eyer istersen direk vergi dairesine giderek vergi indiriminden yararlanmak istediğini söylemen yeterli olacaktır onlar seni tam teşekküllü bir hastaneye yönlendirir ama bunu yapabilmen için çalışıyor olman lazım yani vergi indiriminden yararlanmak için her halükarda çalışıyor olmalısın.

Allah hepinizden Razı olsun

Birşey daha soracağım izninizle diyelim yarın işe başladım ptesi rapor için başvuru yapabilirmiyim güne bakarlarmı

Maalesef heyet ıcın randevu ALIN dedi sadi konuk

Iyi Akşamlar yarın sadi konuktan rapor gunu aldım sormak istediğim ben 28 yıl önce trafik Kazasında sağ el ve kolumu kullanamaz hale geldim bunun için beni hangi bölüm doktoru muayene eder rapor için geçmişe dönük araştırmama yaparlar lütfen cevap

Evet işe girmiştim izin aldım ve ilk önce vergi dairesine gittim ve vergi indiriminden yararlanmak istediğimi söyledim onlarda sadi konuk hast yazı yazdı snr hastaneden RAND aldım ve dun gittim 7 bölüme tek tek bekleyerek girdlm en zoru Ortopedi oldu çünkü normal hastada alıyordu benden Röntgen istedi koştur koştur b blok zemin kata gittim ordan sıra al dediler Bayağı bekledim 11:30 da Röntgen Çekildi fakat ROntgen raporu pazartesi çıkar dediler ne dediysem kar etmedi bu Yüzden heyete girmek pazartesi ye sarktı şimdi tecrübeli Arkadaşlarım vergi dairesi yazısında raporu bana değil posta yoluyla onlara gönderilmesi yazıyo diyelim ben şuan çalıştığım yerden çıktım başka işe yada İş-Kur'a başvurmak istesem nr olacak raporum olmayacak mı elinde

Merhaba arkadaşlar raporumu aldım çalışıyorum 4057 gun primim var yüzde 41 rapor verdiler nezaman emekli olurum acaba

Bugun raporumu aldım %41 vermişler oysa sağ elimi hiç kullanamıyorum Şekil bozukluğu var her şekilde belli sadece serçe parmağım Şekli düzgün ama tutma gibi bir fonksiyonu yok ona sağlam demişler SSK prim gunün 4051 vergi indirimi için başvurdum sonuç ne olur Arkadaşlarım

Hastane almış olduğunuz raporu direk vergi dairesine gönderir. Müracaat esnasında çalıştığınız iş yerinden ayrılma sorun teşkil etmez ama vergi indirim müracaatınızın sonucu o iş yerine gelir takip etmelisiniz.
%41 oranında ki rapor ile 3. derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz ??
Tam hesaplama yapabilmemiz için Doğum tarihiniz,İlk sigortalı oluş tarihi ve toplam prim ödemesi nedir. Gün ay ve yıl olarak verebilirseniz net bir hesaplama yapabiliriz.

77.937 Kazanç
4057 gun
işe giriş 15.09.1997
doğum tarihim 24.02.1978

çok tşk ederim

Birde bu 18 yılı tamamlamak masıl oluyo acaba

Senin Ilk sigortali oldugun tarih 18 yasindan sonra olduğu için ise giriş tarihin +18 yil olaraj hesaplicaksin yani 15 09 2015 yilinda emeklilik için yilin doluyor piriminde 4080 olursa ve vergi indirimini almis isrn emeklilik icin hic bir sıkıntı yok

Merhaba arkadaş eviss e giriyorum hala hastaneden rapor bekleniyor diyor 22 gun oldu raporu alalı acaba bir sorunmu oldu uzun Sürer mi bukadar tşkler

1-2 ay sürüyor. Bu sürecin normali bu maalesef!

Merhaba vergi indiriminin %57 olarak onaylandı şıan çalışmıyorum emeklilik için başvuru yapabilirmiyim ve nasıl

%57 iş gücü kaybı 3. derece vergi indirim hakkı sağlar, emeklilik için 18 yıl 4080 prim gününe tabisiniz.
15.09.1997 + 18 = 15.09.2015 tarihinde 4080 prim gününü tamamlamanız halinde emekli olabilirsiniz.
Şubatta yazdığınız mesajınızda 4057 gün priminiz olduğu belirtiliyor, o tarihten sonra işten çıkmadan bir aylık prim daha ödediyseniz yani prim gün sayınız 4080 e tamamlanmışsa artık çalışmadan yukarıda belirttiğim tarihi bekleyerek o tarihten sonra emekliliğe başvurabilirsiniz.
Yok prim gününüz 4080 e tamamlanmadan işten ayrılmışsanız, primlerinizi bu rakama tamamlayacak kadar isteğe bağlı ödeyebilir, ya da bir iş yerinde ihtiyacınız kadar sigortalı görünerek prim ödeyebilirsiniz.

Primim doldu 4084 gun oldu acaba 18 yılımı 15 Eylül de dolduruyorum fakat merak ettiğim doğum borçlanması yapabilirmiyim bu 3 ay için

Abi tşk ederim yardımın için peki Unkapanı SGK ya mı gitmeliyim bunun için

Gul1302

Gül hanım doğum borçlanması yapmanız prim gününüzü artırır sizin emekliliğinizi 3 ay geri çekmez yanlış anlaşılma olmasın yani kısaca Eylül ayını beklemek durumundasınız.

Gul1302
Sizin prim gün sayınız dolmuş, doğum borçlanmasının size hiç bir faydası olmayacaktır.
Yukarıda adakm arkadaşımız da söylemiş, Yukarıdaki mesajımda belirttiğim tarihi beklemek zorundasınız.
Doğum borçlanması, askerlik borçlanmasından farklı olarak sadece prim gün sayısını artırmaya yöneliktir, sigorta başlangıcını geriye çekmez.

Tamam çok tşk ederim Eylül ü beklemekten başka yol yok ÇOĞU gitti azı kaldı ☺️

Üst Alt