Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimin 5 parmağım yapışık. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Selo7356

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar bişey sorabilir miyim
sağ elim doğuştan sakat 5 parmağım yapışık doğmuşum iki kere ameliyat olmuşum küçük yaşta sonrada öyle kalmış
parmaklarım şekilsiz katlanmiyor düzgün kullanamıyorum hatta orta parmak yok gibi bişey düğme kadar et parçası
neyse yaşım 37. bu yaşıma kadar hiç rapor almadım elimle ilgili bir belgem falan yok.
araştırmadım kabullenmedim diyeyim.
Ehliyet ve araba almak istiyorum
bikac gündür araştırma yaparken burayı buldum sizden yardım istiyorum
ehliyet raporu ve engelli sağlık raporu için neler yapmam gerekiyor
28 haziran salı günü randevun var engelli için
sizce tahminimce yüzde kac rapor alırım sadece 5 parmak için yeterli düzeyde rapor verilir mi uğraşmaya değer mi

merhaba, bana da fikir verebilir misiniz lütfen
sağ el doğuştan sakat 5 parmağım yapışık doğmuşum iki kere ameliyat olmuşum parmaklar küçük kullanışsız sadece tutma yada hafif seyler taşıyorum. bu yaşıma kadar hiç rapor almadım elimle ilgili. Ehliyetimde yok.
37 yaşındayım ve 5 yaşındaki oğlum araba kullanmamı istiyor onu okula götürmem için bu nedenle rapor ve ehliyete karar verdim.
öncelikle sağlık raporu mu çıkarmalıyım sonra mi ehliyete yazilmaliyim bana kısaca süreci anlatır mısınız lütfen
konuyla hakkında hiç bilgim yok buralardan biseyler okuyup öğrenmeye çalışıyorum. 8 Ağustos 2022 pazartesi gününe sağlık raporu için randevu aldım.

Hocam rahatsızlığınız ortopedik olarak kabul edilirse rapor oranının bir önemi olmaz, %5 de olsa %25 de olsa ÖTV siz araç alabilirsiniz, ancak alacağınız raporda otomatik vites araç kullanabilir, özel techizat gerekir gibi belirtici durumlar yazması gerekiyor.

cevap için teşekkürler.
öncelikle raporu almam doğru olur yoksa ehliyetimi sizce

Selo7356

rapor almadan ne ehliueti alıcaksın ? önce sağlık raporunu al nasıl bir aparatlı araç kullanacağını belırtsınler ona gore ehliyetını alırsın .

teşekkür ederim cevabınız için.
hiçbir bilgim olmadığı için sordum hangisine daha önce başvuru yapmalıyım diye.
kendimde mantıken önce sağlık raporu olmalı diye düşündüğüm için randevumu aldım. bikac tanıdığıma sorduğum da ikisi farklı şeyler git ehliyete başla demislerdi.
peki bişey sormak istiyorum yarın sabaha randevum var ilk defa rapor için başvuru yapıyorum ne için başvuru yapıyorum demeliyim.

peki bişey sormak istiyorum yarın sabaha randevum var ilk defa rapor için başvuru yapıyorum ne için başvuru yapıyorum demeliyim.

Engelli araç kullanmak için ehliyet alacağım diyerek rapor alacaksınız. Eğer raporunuzda özel tertibatlı araç kullanabilir diye yazarsa o raporla ehliyet de alabilir, daha sonra araç da alabilirsiniz.

teşekkür ederim.
özel tertibatlı araç kullanılabilir yazarsa ÖTV den yararlana biliyorum ozaman değil mi?
raporda illa ÖTV de yazmasına gerek yok
rapor için para istendiği doğru mu
dün bir tanıdık söyledi ilk rapora para isteniyor diye bilginiz var mı

merhabalar,
bugün sağlık raporu için gittim verilen formda seçenekler arasında kararsız kaldım
ilk defa rapor başvurum olduğu için hangisini işaretlemem gerekiyor kararsızlık yaşadım.
formda olan
* durum bildirir sağlık kurulu raporu vardı onu isaretlemistim
ama oradaki görevli sisteme girerken onun üstünü çizmiş ve kendisi
* engelli kimlik kartı
* sosyal yardım
kodlarını isaretlemis
Formda rapor istek nedeni;
engelli kimlik kartı - 2022 nolu yasa - sosyal yardım - vergi indirimi - evde bakım olarak hazırlanmış...
kafama takılan şey
- ÖTV indirimi vardı secmedim
- özel tertibatlı araç vardı seçmedim
acaba özel tertibatlı araç seçeneğini isaretlese miydim çok kafama takıldı

Simdi Perşembe sabahı saat 9 da burda ol dediler 6 tane doktora görüneceğim
ortopedi doktoru değil de fizik tedavi doktoru var listede
fizik tedavi doktoruna mi söylemeliyim
araç ve ehliyet almak istiyorum özel tertibatlı araç kullanımı için başvuru yaptım diye

Üst Alt