Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimin parmaklarından sakatım, özel tertibatsız araç kullanabilir miyim?

muhendisim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben Sağ elimden sakatım fakat özel tertibata gerek duymadan araç kullanabiliyorum.
sağ eliminde baş işaret ve orta parmaağım yok fakat avuç içiyle kavrama yapabiliyorum.

Alacağım ehliyette özel tertibat yazmassa normal araç kullanabilir miyim?
yurtdışından yada yurtiçinde vergiden muaf olarak nasıl araç alabilirim ehliyet raproumu nasıl alayım ?
ehliyet sınavını geçtim

acil cevabınızı beliyorum teşekkürler

Yurt içinden vergi istisnalı araç satın alabilirsin.
Sürücü belgende/raporunda "vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" yazmalı.
Bir nüsha ile H sınıfı sürücü belgesi, diğer nüsha ile ÖTV-MTV istisnalı araç alırsın.

Aracında şu donanım olur:
7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

Not: http://www.engelliler.biz/forum/oze...-nasil-bir-ehliyet-alabilirim.html#post614252

öncelikle cevap werdiğiniz için tşkler Fakat şuan normal bir aracı çok rahat kullanabiliyorum o raporu almazsam ehliyette özel tertibat ifadesi olmayacağı için tüm araçları kullanabileceğim söylendi. Fakat öğrenmek istediğim H sınıfı ehliyetimde özel tertibat olmassa vergilerden muaf olutmuyum?

Özel donanım ve bu minvalde rapor olmadığı sürece hiç bir vergi avantajından yararlanamazsınız...

Ama, doğrusu benim tercihim de tüm araçları kullanabileceğim şekilde rapor almak olurdu. Tükürmüşüm vergi avantajına... :)

Üst Alt