Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elinden sakatlığı olan babam adına araç alırsak ben kullanabilir miyim?

gencayarslan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben siteye yeni üye oldum.babamın h sınıfı ehliyeti var ancak raporu o zaman bir özel hastanaden almış ve üzerinde oranla ilgili hiçbir ibare yok.babamın özrü sağ el de 3 parmak yok ve elde şekil bozukluğu var.biz şimdi o km bi araç almak istiyoruz.ancak galerilerin bu konuyla ilgili pekde bi bilgileri yok.ayrıca babamın çok iyide bi şöförlüğü yok arabayı alırsak benim kullanmam gerekecek şimdi biz bu arabayı alırsak nasıl alıcaz ve ben kllanabilirmiyim.bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

Hayır, kullanamazsınız. Sizin kullanabilmeniz için babanızın raporunun %90 ve üzeri olması gerekir. Sağ elinden rahatsızlığıyla da bu oranı alamaz..

peki son bi düzenleme varmış ve bu düzenlemede plakadaki o işaret kalkmış bu konudA BİLGİSİ OLAN VARMI..

Evet son düzenlemede plakalardaki işaret kalktı .işaretin kalması size aracı kullanmanız için neden değildir.

Babanızın ehliyetinde tüm otomatik vitesli araçları kullanabileceğine dair ibare yazıyor mu.

Ehliyetinde "özel donanım" ibaresi bulunan, özel donanım bulunduğu için aracını vergi avantajı ile satın alan kişinin aracını araç sahibi ve bir de aynı sakatlığa sahip H sınıfı sürücü belgesi olan kişiler kullanabilir.
B sınıfı sürücü belgesi ile özel donanımlı araç kullanılamaz.

Not: plakadaki sakat damgası iptal edildi. artık plakalarda sakat damgası yok.

Üst Alt