Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ göz doğuştan görmüyor. Askerlikten muaf olur muyum?

huseyinnnn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi sağ gözüm doğuştan görmüyor. Ancak hastaneden % 32 özürlü raporu verdiler. En kısa zamanda askerlik şubeye gitmem gerekiyor. Yapılması gerekenler nelerdir veyahut askerlikten muaf olabilir miyim yardımcı olursanız makbule geçer.

askerlikten büyük ihtimalle muaf olursunuz, siz şubeye gittiğinizde raporunuzu gösterin önce (ki rapor oranının askerlikten muafiyet için illa yüksek olması gerekmiyor) yalnız şube sizi gataya sevk eder ve (bende öyle oldu) gata hast. de gerekli tetkikler yapılır (bana ilk sene 1 yıl tecil verdiler )sonraki sene yine gatada tetkiklerim yapıldı (ms hastasıyım -mr lar vs falan ) 2. senede askerliğe elverişli değildir kağıdı almıştım....siz de gata sürecini yaşayacaksınız... kolay gelsin....

Bir gözün görmemesi askerlikten muafiyet hakkı kazandırır.

Valla hastanedeki astsubaylar filan da muaf olursun dediler ama bilmiyorum. 1 haftadır etimesgut asker hastanesine git gel yapıyorum ( dahiliye + göz ). Pazartesi günü Heyet' e çıkıcam hayırlısıyla. Heyetin sonucunu buradan sizlerle de paylaşacağım. Cevap verenlere teşekkürler.

Askerlik muafiyetini almış bulunmaktayım arkadaşlar. Cevap verenlere yeniden teşekkür ediyorum. Yarın sabah askeralım şubeye gidip raporu onaylatcam ve işim biticek. Hayırlı geceler.

benimde sağ gözüm görmüyor trafik kazasından dolayı, çok istemistim ısrar etmistim gitmek için. oysa ben her işimi yapabiliyorum arıca diğer tek gözümde çok keskin görüyor. göndermemislerdi nitekim

İyi geceler . sag gozum gormuyor solda ise ufak sikintilar var. Bugun gata heyete sevk etti yarin muracaat edecegim. Muaf olurmuyum? Tesekkurler...

Üst Alt