Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözdeki görme kaybı ve yüksek tansiyonla engelli sayılacak rapor alabilir miyim?

onbirsubat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle affınıza sığınarak bir durumdan bahsetmek istiyorum sizlere.
Benim sağ gözümde doğuştan retina yok.Glokom hastalığı var,bazı durumlarda güneş alerjisi yapıp tansiyonu yükseliyor.
Açıkcası damarlar olmadığını söyledi doktorlar.Yıllar geçti ve ben hayatımda ilk defa 23 yasımda sadece kaymayı düzeltip dış görünüşe bir az olsun özen göstermek amacı ile ameliyat oldum bu arada,dışa kaymış göz cok ciddi bir durumda.Ama sonuç tekrar vasat.
Rapor alamayacağımdan korktuğum için hiç engelli raporuna başvurmadım,fakat bu gün şans eseri başdönmesiyle gittiğim özel hastane benim tansiyonumun 15/10 olduğunu söyledi ve bana Corono 30mg tansiyon hapı verdi bunu sürekli kullanmamı söyledi.
Sizce engelli iş başvurusu için acaba sizce alabileceğim oranlar nelerdir? Korktuğum için gitmek istemiyorum.
Tansiyonda Reçetede:Hipertansiyon yazıyor
Gözdede:Malum gatadan aldım bir sürü şey yazıyor göz konjonktivit,lökom glokom opasitesi gibi şeyler yazıyor lütfen yardımlarınızı değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim
El ele Engelsiz güzel günlere

onbirsubat

Bir göz hiç görmüyor olsa dahi verilen oran %32
%32'nin %40 olabilmesi için ise %12'ye ihtiyaç var. Tansiyona verilecek oransa %10'dur.

Kolay değil. Ama denemekten de bir zarar gelmez.

onbirsubat kardeşim eğer tek göz görme %0 ise %32 hiper tansiyon tanısıda konursa %10 verirse %38,8 yapar eğer başka bir rahatsızlık yoksa %40 alamazsın diğer gözde problem varda ve ölçüme dahil olursa bir ihtimal %40 ı geçer maalesef %40 altında alınan hiç bir oran sahibi engelli sayılmıyor sağlamda sayılmıyor

@OturanBoğa

Bülent abi lütfen rapordaki yaziyi 5 dakikanı ayırıp okurmusun?
Gatadan aldığım raporda diğer gözde 0.9 görüntü var diyor
ve kesinlikle Esansiyel Primer Hipartansiyon Hastasıyım Corono isimli tanaiyon ilacı kullanıyorum,
görme tek gözde negatif ışık hisside dahi değerli yorumunu bekliyorum saygılarımla

Son düzenleme:
onbirsubat

Selam kardeşim geçmiş olsun benim de sağ göz görmüyor kaza geçirdim verilen rapor sağ göze 32 veriliyor ayrıca bundan dolayı topluma çıkamama kimseyle göz temasında bulunamiyordum kendimi hep bir eksik görüyordum ve hep bakışların görmeyen gözden dolayı renginin de değişmesi kayması ile ilgili psikiyatriste başvurdum 3 yıldır ilaç tedavisi görüyorum tedavi başladıkdan sonra 7 ay sonra heyete girdim sağ gözden 32 piskiyatriden 25 oranında oran verildi baltazar formülüyle yüzde 49 sürekli olarak engelli raporu aldım maliyeden vergi indırım de sürekli onaylandı belki faydam olur diye paylaştım Rabbime emanetsiniz

Engelli bi biriyseniz artık..bende başvurdum dün ilk kez burda okuduklarimdan sonra neden bende almıyim deyip şansımı denedim.Nisan 6 ya heyet için gün verdiler diabet 20 kalp 30 karaciğer 10 ayrıca sağ omuz dan dolayı kolumda 15 oranında hareket kısıklığı..bakalım ne diyecekler

abi iyide anlamadığım konu altta hiçbirşey yazmıyor hepsi hayır seçili

Evet arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucunda dediğiniz gibi 2008 sonrası girişim olduğundan ötürü İş gücü tespit yasasına tabiyim.
Bu iş gücü yasasındada hastalık listesinde hastalıklarım ile alakalı hiçbir belirti yok.
-Tek gözde görme yok (buna herhangi birşey yazmamışlar
-Astımım var %40 belki bundan alabilirim
-Hiperlipidemim var buda hastalık listesinde yok.
-Hipertansiyon var bundanda belki oran alırım :)
Ama yeteceğini düşünmüyorum yani kısacası benim için emeklilik artık 65 yaşında yani 32 sene sonra…

Emekleriniz için teşekkür ederim.

Üst Alt