Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözdeki tembellik için erken emeklilik oranında rapor verilir mi?

samsux

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim sağ gözümde anadan doğma tembellik var.. doktorlar yüzde 50 gibi rapor vermektedirler.. ben bu raporu bu zamana kadar hiç almadım. sitenize üye olan bir arkadaşım bu konuda beni biraz bilgilendirdi
01.05.1995 tarihinden beri sigortalalı olarak çalışmaya devam ediyorum. 4300 gün kadar ssk ödemişliğim var, ama bu konuda iş yerimin haberi yok. acaba bu raporu alsam müracat edsem engellilerin haklarından faydalanabili rmiyim?
şimdiden teşekkürler

Vergi indirimli rapor almanız durumunda;
17 Yıl ve 3920 prim günü ile emekli olabilirsiniz.Raporu almanız durumunda engelli haklarından faydalanabilirsiniz.
Vergi indirmli raporonuz olmadanda,SGK başvurup %50 rapor almanız durumunda;
16 yıl hizmet ve 4320 prim günü ile emekli olabilirsiniz.

yalnız bu konuda iş yerimin haberi yok böyle bir rapor aldığımda iş yerimle ilgili bir problem yaşarmıyım acaba

Bir göz tamamen kör olduğunda dahi %25-30 oranında işgücü kaybı oranı veriliyor. Size sağ gösdeki tembellik için bundan fazla oran verilebileceğini olası görmüyorum. Ve, sakatlıktan dolayı erken emekli olabilmek için %40 ve üzerinde rapor şart. Bu durumda alacağınız raporun bir işinize yarayacağını sanmıyorum.

arkadasım oturan boga dogru söylüyor benim sol gözüm +6 tembel ve bana verilen oran % 17 o yüzden alacagın rapor işini görmez....

yalnız bu konuda iş yerimin haberi yok böyle bir rapor aldığımda iş yerimle ilgili bir problem yaşarmıyım acaba

çok teşekkür ederim arkadaşlar sağolun

Bundan önceki yönetmelikte bir gözün tamamen görmemesinin % 32 idi..Şimdi daha da düştü bu oran
Sağ gözde bulunan tembellik için % 20 nin üzerinde rapor alamazsınız arkadaşım

Benim sol göz tembel+8 ve sağ göz +2 bana verilen rapor oranı %14 2006 dan önce olsa bu oranlar %32 oluyordu

Üst Alt