Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözüm alındı ve sağ kulağım %100 duymuyor. Yüzde kaç oran alabilirim?

Fungle

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

3. yaşında geçirdiğim göz kanseri sonucu sağ gözüm alındı ve bunun tedavisi sırasında da (ışın tedavisi vs.) sağ kulağımda duyma yetisini kaybettim.

Bu durumda tahminen yüzde kaç oran alabilirim ? Ve bu raporu almamın bana zararı ne olur, hangi haklardan mahrum kalırım ?

Cevaplarınız için teşekkürler.

Tek göz kaybı için % 32 oranında rapor veriliyor.. Gözünüzün tümörden dolayı alındığını ispatlarsanız artı % 10 daha oran verilir, balthazard formülü kullanılmaz ve rapor oranınız direk % 42 olur.. Buna ek olarak tek kulak işitme kaybından da % 12 alırsınız, balthazard formülü ile hesaplanınca rapor oranınız % 42 + % 12= 49 olur..

% 40 veya üzeri oranlı raporu olanların yararlanabileceği haklar: http://www.engelliler.biz/forum/dig...aklariyla-ilgili-site-rehberi.html#post929941

Cevabınız için teşekkürler. Peki nasıl kanıtlayabilirim tümör yüzünden alındığını ? Raporu almaya gittiğimde yapılan testlerden anlayabilirler mi ?

Bilemiyorum, elinizde o döneme ait raporlar varsa etkili olur sanırım..

Bacıbey;

Tekrar Merhaba,

Sizden aldığım bilgilerden sonra 1 haftadır cerrahpaşa dan tümör yüzünden alındığına dair yazı almaya çalışıyorum ama bu çarşamba gibi sonuçlanacak sanırım. Ancak benim sağlık kurulu randevum Pazartesi ve anladığım kadarıyla o belgeyi götürmezsem %39 da kalacak. Sizce gitmemin bir anlamı var mı ? % 40 gelmesi için bir şans var mı ?

Teşekkürler.

Ben olsaydım girmezdim o yazıyı elime almadan sağlık kuruluna.. Riske girmezdim. % 32'de kalmak var işin içinde..Sonradan itirazlar falan uğraşmak istemezdim.. Kurul kanıt isteyecek sonuçta, eli boş gitmenin bir faydası olmaz diye düşünüyorum..

Sağlık kuruluna girmeyi erteleyin derim, elinize gözünüzün tümörden dolayı alındığı yazısını alınca gidin.. Garanti olsun.. Sakatlık oranı cetveline göre size % 32 tek göz kaybı için + tümörden dolayı alındığı için % 10 vermeleri gerekiyor. Bu durumda rapor oranınız % 42 olacak.. Artı kulaktan % 12 ile % 49..

Başka bir yolu varsada ben bilmiyorum açıkcası.

Başka tavsiyesi olan varsa yazabilir mi? Yanlış yönlendirmek istemem..

Çok teşekkürler. Bende bu soğukta boşuna gitmek istemiyordum, dediğiniz gibi yapacağım.

Hayırlısı olsun bakalım.. Sonucu alınca buraya yazar mısınız?

Üst Alt