Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ Gözüm görmüyor, şaşılık ve göz tembelliği de var. Avantajım var mıdır?

Bingollu1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben 10 yaşındayken arkadaşlardan birinin attığı taşın sağ gözüme gelmesi sonucu sağ gözümü kaybettim. 13 yaşıma geldiğimde ameliyat oldum. Ameliyat ile gözün içinde beyaz bir nokta halini alan mercek değiştirildi. Ancak görme ameliyat sonrasında da gerçekleşmedi.

Sağ gözüm şuan görmüyor. Bunun yanı sıra göz tembelliği ve şaşılık da var sağ gözümde. Bingöl'de hastaneye başvurmuştum 4-5 yıl önce %23 olduğunu söylemiştiler özür durumumun.

Sormak istediğim şu ki: Bu gözümle herhangi bir polislik sınavına giremiyorum. Güvenlik görevlisi olamıyorum. Görmenin ön planda olduğu işlere başvuramıyorum. Anayasal sistem bana git kazma-kürek işinde çalış diyor resmen. Buna da doktor müsaade etmiyor. Ameliyat olurken ağır işlerde kesinlikle çalışmamam gerektiğini söylemişti doktorum. Aksi halde sol göze de etkisi olur dedi.

Ben bu sağ gözümün görmemesi ile askere alınır mıyım? Herhangi bir iş veya maaş avantajım yok mu veya olmayacak mı?
Lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsunlar..

birileri çıkıp şu işe el atmıyor ne askeriyeye ne emniyete ne birçok kamu kurulusuna ne de özel sektörde çoğu yere girme imkanımız yok neden mi çünkü biz tek gözü görmeyenler ne sağlamız ne engelli ya allah aşkına şu engelli cetveli ya da adı her neyse birileri şuna el atsın ne dernekler ne kuruluslar ne de internet siteleri bizim gibilerin durumuna el atacak bir sey yapmıyor !

Sn editör maalesef sizin dediğiniz gibi olmuyor galiba. Sağ göz için :%23 denmişti Bingöl'de. Ama şaşılık yine aynı gözde yani sağ gözde. Bu durumda farkeden birşey oluyor mu. Göz tembelliği neden önemli değil anlamakta güçlük çekiyorum. Gün ışığında gözümü açamıyorum nasıl önemli olmaz. Sol gözümde zaman zaman yoruluyor. Ne engelli sayılıyorum ne sağlam. Polis, gardiyan alımlarına başvuramıyorum neden tek gözüm görmüyor engelliyim. Askere alınmamam lazım o zaman. Ama soruşturduğum kadarıyla askere de alıyorlarmış sağlam kategorisinde sayarak.

Ee gidip öleyim mi veya başka bir sakatlık mı çıkarayım kendime engelli sayılmak için. Üniversite okuyorum burstan yararlanmak için %40 istiyorlar. ÖMSS'ye giremiyorum %40 istiyorlar. Arkadaş ya sağlamdan sayın bizi veya engelliden.

Askerlikte en önemli faktör gözdür..
Sağ gözümde görme yok demişsiniz..
Askere almazlar sizi almazlar nedeni ise zaten askerde en önemli organ gözdür...
Mercek beyaz yerin rengini aldı ise retina ölmüş demektir retina gözde siyah bölüme verilen ad görme işlemini yapan bölümdür..
Eğer askerlik için mauyene olmadı iseniz muayeneye gittiğinizde siz sağ göz görmüyor dediğinizde sizi muayene bile etmezler direk askerii hastaneye orda görmediği raporlanırsa askerlikten muaf olursunuz..
Birde devlet bir gözü görmeyenler için masabaşı işler veriyor engellilere biraz araştırmanız gerek valiliğe kaymakamlığa bastırmanız lazım ama gözünüze önce görmüyor diye rapor almanız gerek...

Sen yapmazsan askerlik muayenesinde onlar yaparlar...
Benim Sol göz görmüyor yüzde 60 aldım..
Ankara Hacettepe Hastanesi Göz Bölümünden Heyet Kuruluna Çıktım..
2004 ten beri gezmediğim hastane kalmadı görmüyorsa uraşmazlar..
Yurtdışında uraşıyorlar ama 300 bin euro'n varsa elektronik göz takıyorlar görmeyen gözün yerine :)
Kolay Gelsin

Zalim Kader sol göze askerlik raporu veriliyor ama sağ gözü bilmiyorum. Nişan sol göz ile alınıyormuş öyle deniyor her yerde, herkesçe. Devletin herhangi bir kurumunda bir gözü görmeyenlere masabaşı iş verdiğini hiç duymadım. KPSS Önlisans puanım 79.297..

Bingollu;

Bedeninin neresinde rahatsızlık olursa olsun askere almazlar daha dün aldı kanka dediğim insan elverişli değil raporu
Oda belindeki kemiklerden biri eğri imiş almadılar askere...
Engellilere iş seceneğine gelince oturduğu yerde 1 adım bile ilerleyemez hiç kimse..türkiye'de birşeylerin değişebilmesi için sesini çıkarman gerek yoksa devlet hakkın olanı verir ama aradan 3-5 yıl geçer sen bir adım atarsan hakkını hemen alırsın
En basit örneği :)
Emekli oldum toplu ödeme yapacaklardı büyük miktardı 3 gün gezdim elimde evraklar o miktarı alabilmek için
Bu parayı alabilmek için gitmediğim yer kalmadı sürekli buraya git imza atsınlar burası onaylasın şurası günlerini toplasın vs
Sen yapmazsan hiç kimse yapmaz!!!
Evraklar elimde 382 km yol yaptım araba ile sağa sola git gel :D :D
(Bu aralar bilgisayar başında pek takılmıyorum işler güçler konuya cevap yazamadım kusura bakma)

Üst Alt