Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözüm görmüyor, sol gözüm ileri derece miyop. %20 rapor verilmesi normal mi?

faruk cengiz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim aldığım rapor normalmi 0/20 sağ gözüm kör oldum sol gözle gözlüksüz hiç göremiyom sayılır 8.30 uzağı göremiyom

Oran düşük verilmiş bence. Bir göz tümden körse sadece onun için %20-25 verilir zaten. Ama diğer göz için gözlük kullanarak görme iyileştirilebiliyorsa, rapor oranını düşük veriyorlar. Sakatlık oranı cetveli'ni bir inceleyin dilerseniz.

benim size yazdığım rapora 5 yıl oluyo abi günümüz tarihinde yani 2015 te heyete girsem değişen bişe olurmu rapor oranında...
bide söle bi sorum var düşük raporda lasam h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi bulunuyo onunla ötv indiriminden yararlana bilirimiyim

Bir gözün tamamen kaybında %32 oran veriliyor, diğer gözünüzün durumunu bilemem, gözlükle düzelen durumlar kayıp değil kusurdur ve genelde oran verilmez.
Hayır siz ötv muafiyetinden faydalanamazsınız. Engel ortopedi dışında ise oranın en az %90 olması gerekmektedir.

ufukalp abim sağ gözüm protez sol göz baya yüksek derece düzelek gibi değil... bide yaklaşık 6 aydır nefes darlığı için raporlu ilaç kullanıyorum bu şekilde rapor oranı sizce ne olur?..

Ötv muafiyeti için size %90 ve üzeri oran gerekmektedir.
Bahsettiğiniz durumlar için ise bu oran kesinlikle mümkün değildir.

Üst Alt