Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözüm görmüyor, Troit bezim alındı, sağ ses telim felçli. Ne oranda rapor alabilirim? [Soru]

seydanur11

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sağ gözüm görmüyor, Troit bezim alındı, sağ ses telim felçli. Ne oranda rapor alabilirim? [Soru]

BENİM SAĞ GÖZÜM HİÇ GÖRMÜYOR FAKAT SOL GÖZÜM GAYET İYİ GÖRÜYOR.
TİROİT BEZİM TAMAMEN ÇIKARILDI ( TİROİT KANSERİ NEDENİYLE) .
VE SAĞ SES TELİM FELÇLİ.
SİZCE ENGELLİ RAPORU ALMAYA KALKSAM % KAÇ VERİRLER?

ŞU ANA KADAR HİÇ RAPOR ALMADIĞIM İÇİN MERAK ETTİM. Bİ DE ENGELLİ HAKLARINDAN FAYDALANMAK İSTİYORUM FAKAT DURUMUM BİRAZ FARKLI. SAĞLAM KADROSUNDAN İŞE GİRDİM. ŞU AN BU DURUM İŞİMİ ETKİLER Mİ ?BUNU DA TAM OLARAK BİLMİYORUM.

ŞİMDİDEN İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM.SAĞLIKLAR DİLERİM.

Bir gözün görmemesi durumunda %30 işgücü kaybı verliyor diye biliyorum. Tiroit bezi ve ses teli için de mutlaka bir işgücü kaybı oranı öngörülmüştür. Toplamda %40 ve üzeri alırsınız diye tahmin ediyorum.

Bence vergi indirimi alabilmek için sağlık raporu alın. Bir devlet hastanesine başvurun... Alacağınız raporda işgücü kaybı oranı %40 ve üzerinde olursa, raporla birlikte Defterdalığa gidin ve vergi indirimi için başvurun...

Çalışma yaşamınızın her hangi bir aşamasında vergi indirim hakkı elde etmeniz yeteri. Yani, bugün hangi statüde çalıştığınızın bir önemi yok. Vergi indirim hakkı elde ettiğinizde, erken emeklilik hakkını da elde etmiş olacaksınız...

Teşekkür ederim bülent bey,fakat benim korkum şu;ben işe başlarken sakattı gözüm ama
sağlam kadrosundanişe girdim ya o sorun olur mu acaba?

Hangi statüde işe başladığının hiç bir önemi yok. İş yaşamının bir aşamasında %40 ve üzeri işgücü kaybını tescil ettirir ve vergi indirimi alırsan, sakat staüsünde erken emekli olabilirsin.

Üst Alt