Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözüm protez, iki kulakta işitme kaybım var. Rapor oranım kaç olur?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

benim de sağ gözüm protez ve radyoterapi görmemden dolayı yanak ve alın kemiğinde çöküklük mevcut sağ kulağım %82 duyu kaybı var
eski mevzuata göre %28 heyet raporum vardı raporumu yeniletmek istedim gittim hastaneye heyete girdim girmeden önce göz ölçümlerimle örneklere dayanarak hesaplama yaptım sadece gözüme %32 ve tümör sebebiyle gözümü kaybettiğim için otomatik olarak %10 yeni mezuata göre eklenmek zorunda
heyet başkanı şaka gibi göze %20 veriyoruz dedi

ben itiraz ettim o anda ve göz doktoru evet sayın başkanım gözüne %32 ve artı %10 vermek zorundayız dedi heyet başkanı saçmalamayın olurmu öyle şey deyip sesini yükselterek itiraz etmeye devam ettim ve beni dışarı çıkardılar
7 ocak (yarın) rapor sonucum çıkacak ve benim hakkım olanı bana vermiyorlar

raporun %40dan az olursa hemen itiraaz edecem

ÖZÜRLERİM: Sağ göz protez---yanakta ve alın kemiğinde çöküklük---sağ kulak %53 sol kulak %30 duyu kaybı...

BUYRUN ARKADAŞLAR SİZ SÖYLERMİSİNİZ BEN yüzde KAÇ RAPOR ALIRIM ?????

arkadasım öncelikle geçmiş olsun yeni yönetmelige göre senin bu durumuna %50 den aşagı vermezler eger olurya heyet bi yanlış yaparsa hemen itiraz hakkını kullan

Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim Allah hepimize sağlık sıhhat versin.Bana bugün çıkar raporun demişlerdi fakat daha 1 hafta falan sonra çıkar dediler, %50 gibi bi rakam umarım dediğiniz gibi olur ve en azından bu raporla hayatımız bir parça kolaylaşır Allaha emanet olun.Görüşmek üzere...

merhaba size bi soruda ben sorabilirmiyim?

benim 16 aralık 2010 yönetmeliğine göre alınmış %40 raporum var raporumun arkasında özürlü işe girebilir--özürlü kimliği alabilir--2022 = EVET yazıyor. B sınıfı ehliyetim var ben araç alacak olsam vergi indirimi söz konusu olurmu acaba yada izlemem gereken yol nedir bana yardımcı olurmusunuz??? Saygılarımla.

Hayır. Hiç bir şekilde vergi indirimli araç alamazsınız.

Teşekkürler neyse artık en azından özürlü olarak çalışıp hayatımı sürdürebilecem bunada şükür hayırlısı...

benim %40 raporum vardı vergi indirimi için başvuru yaptım raporum ankaraya gitti eksik bilgi oldugu gerekçesiyle tekrar gönderdiler ve başka bir hastenede muayene oldum tek bir şeyden gittim sonucu ankaraya kendilerinin yollucaklarını söylediler bana hiç bir sonuç vermediler 2 ay sonra %55 beden gücü kaybı diye onaylanmış iş yerime geldi ben şunu sormak istiyorum benim %40 olan raporum %55mi oldu şuan özürlü kimliğimi değiştirmem gerekiyormu???

Evet, oranınız % 55 olmuş. Artık geçerli olan oran bu. Özürlü Kimlik Kartı'nı bu rapor sonucuna göre değiştirip değiştirmemek size kalmış bir şey. Ama hiç bir avantaj sağlamayacağı için uğraşmanıza değmez.

Üst Alt