Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözüm protez. Yüzde kaç rapor alabilirim, hangi haklardan yararlanabilirim?

Zifiri

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Hepinize Selamlar..

Öncelikle ben Sağ gözü protez olan biriyim şimdi sormak istediğim şu önceleri pek fazla sıkıntı etmezdim bu durumu ama yaşım ilerledikçe artık bazı sorunlar olmaya başladı. Sormak istediğim şudur ben rapor alabilirmiyim alabilirsem yüzde kaç alacağım herhangi bir hakkım varmı çünkü ailemden herhangi bir kazancım yok yani toplu taşıma araçlarında kullabileceğim bir kart alabilirmiyim

bu konularda bana bilgi verirseniz sevinirim. Hepinize çok tşk ederim iyi çalışmalar. Ummarım yanlış yere başlık açmadım hatam varsa yeni üye olduğum için tam bilemediğimdendir af ola.

sakatlık oranı cetveli 'ne göre, tek gözün görmemesi %32 protez dahil. Başka rahatsızlıklarınız varsa onuda söylersiniz,

Raporu %40 ve üzeri alırsanız,
Şu şartlara uyuyorsanız 2022 aylığı için başvurabilirsiniz;
18 yaşından büyükler için kendi gelirlerine bakılır, hiçbir geliriniz yoksa nafaka yükümlüsü anne babanızın gelirinden mutfak,fatura,kira vs. gelirleri düşülerek kişi sayısına bölünür ve size düşecek yardım miktarına bakılır. 2011 yılı ilk altı ayı için 100 TL'yi geçmemelidir.
Çalışmıyor olmanız, aktif sigortalı olmamanız ve isteğe bağlı prim ödememeniz gerekir.

Bu şartlara uyuyorsanız, kaymakamlıktan mal müdürlüğüne http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html başlığında ki belgelerle müracaat edebilirsiniz.

Kart için http://www.engelliler.biz/forum/ula...kart-nasil-cikartilir-arasindaki-farklar.html başlığını inceleyebilirsiniz.

Başka bir rahatsızlığım yok ama kilo sorunum var yani gerçekten anlamadığım şeyler var herneyse bilginiz için teşekkürler sağolun. Kolay gelsin ben biraz inceliyim. aslında şunuda sormamda bir sakınca yoktur herhalde Başbakanlık engeli kimlik kartı için %'de kaç gerekiyor bilginiz varmı.

%40 altında olursa hiçbir haktan yararlanamazsınız.

Sağlık Kurulu Raporu Hakkında/ Başlığı Nereye açacağımı bilemedim.. Özür dilerim.

Öncelikle Hepinize selamlar..

Ben geçenlerde buraya yazmıştım rapor hakkında bir arkadaşımız sağolsun bana sen aylık alamazsın demişti şimdi ben başka bir husus da 1 2 bilgi almak istiyorum ben 1 gözü protez olan 1 gözünde görme bozuklukları olan biriyim.

Geçenlerde kendi memleketime gitmişken heyete girmek istedim ve girdim bana %40 gibi bir oran verdiler. Şimdi ben bu elimdeki raporla İş bulabilirmiyim engelli kontejanından ve bu kontejandan işçi alan kurumlar veya özel sektörler Okul sorunu ediyorlarmı yani ben İLKÖĞRETİM mezunuyum diye işe giremez miyim ?

Bir başka sorumda şu mesala Ben Iğdırdan sağlık kurulu raporu aldım İstanbulda ikamet ediyorum burdaki toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmam mümkün mü bu elimdeki belgeyle veya bir ara forumda okumuştum başbakanlık beyaz kart idi herhalde adı o kartı alırsam Ulaşımda bana kolaylık sağlarmı bu sorularıma cevap veren veya vermeyen tüm herkeze teşşekkürler iyi günler diliyorum hoşca ve dostca kalın.

konuyu taşıyan arkadaş'a teşekkürler.

rapor tarihi 01 Temmuz 2011 neden sordun ki?

aldığın rapor %40 ise hayırlı olsun artık iett ve özürlü kimlik kartı alabilirsin. ilk iett kartı almak için raporun fotokopisi ve aslını beraber bir adet resim ve 10 tl karaköy İETT paso binası yada topkapıda iett garajı yada kadıköy hasanpaşada alabilirsin.
özürlü kimlik karti için rapor fotokopisi ve aslını beraber kimlik fotokopisi 1 adet resim SOSYAL HİZMETLER EK BİNASİ BAHCELİEVLERde

sağol hocam teşekkürler şu iş konusunda sorum'a cevap veren biri çıkarsa süper olur teşekkürler cevap veren vermeyen herkeze.

rapor tarihin yeni olduğundan..arkadaşın yazdğı gibi ucretsiz taşımadan yararlana bilirsin..
igamatinin baglı oldugu işkura git kayıt ol...kayıttan sonra interneten de kayıt ol san uygun işlere başvur..biri muhakkak alır...olmadı işçi işveren günleri var iş kur düzenliyor..oralara git iş verenlerle tanış...
oda olmadı iş kurdan riçe et sana uygun işlerin listesini versinler..
oralara sevk alıp git görüş..uygun olna gir...
:)

Aldığınız raporla sakat statüsünde iş başvuruları yapabilirsiniz. Hiç bir sorun olmaz.

Üst Alt