Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözümde %80, sol gözümde %20 görme kaybı var. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim

metoca1986

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim doğuştan görme kaybım var rabora başvurmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim şuan yaşım 28 14 yaşlarında ege üniversitesinde görevli bir profosor sağ gözzde 100*80 sol gözde ise 100 *20 görme kaybı olduğunu ve bu kaybın beyinden gelen damarın tıkanık olması sebebiyle gercekleştiğini söyledi ben şimdi rapora başvursam nasıl bir oran çıkar yardımcı olursanız sevinirim

Benim bir göz % 70 bir gözüm % bir gözümde % 60 kayıp var en fazla % 20 alırsın dediler ama şansını dene derim

kardeş benim beyinden gelen damarın tıkanık olduğu çaresinin olmadığını söylediler birde kalpte ritim bozukluğu var

Kalbinizdeki ritim bozukluğu için şu tabloya göre oran alabilirsiniz;

Aritmiler:

Klas 1:
1-Kişi günlükaktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisigösterilmiştir:% 10
2-Kişiye aritminedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasındaasemptomatiktir:% 10

Klas 2:
Kişi günlükaktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisigösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2);
a) ilaç tedavisi veyakalıcı kalp pili ile semptomları giderilmiştir:% 20
b) aritmi devametmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır:% 20
c) aritmi nedeniyleİCD implante edilmiştir:% 30

Klas 3:
1-Kişinin ilaçtedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veyaHolter’de aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3): % 40
2-Kişinin aritmisinidüzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonuuygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3): %50

Klas 4:
Kişinin aritmisinidüzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlısemptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir(fonksiyonel kapasite 3 veya 4): % 100

1.İlaç tedavisi d)Cerrahi müdahale
2.Kalıcı kalp pili e)İCD implantasyonu
3.Kateter ileablasyon

gözdeki sorun ne kadar devletçe önemi rapor oranı olmasada sonuçta bir göz yok allah göstemesin öbür göze bir şey olsa körüz kalpteki ritim bozukluğuna doktor her hangi bir ilaç uygulaması yapmadı fakat üzülmücen sıkılmıcan dikkat etçen yorulmucan bu tür şeylerle salladı nasıl bir yol kaddedicem biilemiyorum

arkadaşım gözlerindeki hastalığının tıp dilinde ismi nedir raporlardaki verilen oranlar balthazar formülü ile hesaplanıyor özürlü oran cetveli var ona göre verilir oranlar sen bi araştır balthazar formülünü ve oran cetvelini eğer ki gözlerindeki rahatsızlık ilerleuen bir hastalıksa şansın yükselir istersen bi şansını dene iyi anlat hastalıklarını
görme engellilerin rapor oranları çok düşük oluyor benim iki gözle görmem 100 de 25 gibi verilen oran 100 de 64 birde bel fıtığı war bende seni ümitsizliğe sevk etmek istemem ama artık her hastalıkta oranlar çok düşük geliyor hele görme engelliler neredeyse sağlam insan olarak kabul ediliyor isterse gözlerin hiç görmesin evde bakım maaşı verilmiyor görme engellilere ama sen şansını bi dene raporu ne amaçlı alacaksınız bilmiyorum ama olumluda gelebilir şansını bi dene

Tek göz hiç görmüyorsa % 32'den fazla oran verilmiyor. Sizin gözünüzde % 100'lük bir kayıp yok. Onun için alabileceğiniz oran daha düşük olur.. Diğer gözünüz içinde işe yarar bir oran verilmez.. Sadece tahmine dayalı bir hesap yapalım, size fikir olması için. Farzedelimki her iki göz için % 32 oran verildi, % 12 de kalp ritim bozukluğundan almış olsanız % 40 oranlı raporunuz olur.. Bulunduğunuz ilin yetkili hastanelerinden birine başvurarak şansınızı deneyin.. Sonucuda bizimle paylaşın lütfen..

arkadaşlar teşekkür ederim başvurup sonucu sizlerle paylaşacağım

Üst Alt