Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözümde görme kaybı var. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim? Emeklilik..?

hakan hakan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben hakan emir
beni birkaç konu hakıında bilgilendirirmisiniz benim sigorta başlangıcım 1990 senisinden toplamda 5084 günüm var
ancak bundan 15 sene evvel bir kaza sonuçu sağ gözümü kaybettim sol gözümdede görme bozukluğu var gözlük kullanıyorum
buna bağlı olarak malüliyet derecesi ne olur . yada rapor alırsam erken emekli olabilirmiyim yaşım 40
konuyla ilgili olarak bilmediklerim hakkında yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

:)

Diğer gözdeki kayıp gözlükle düzeltildiği için oran verilmez. Bir gözün görmemesi için ise % 25*32 arası oran verilir. Ve maalesef bu durumda toplam % 40 ve üzeri rapor almanız ve erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız mümkün değil.

Ama eğer % 40 ve üzeri rapora istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi hak edebilseniz, o zaman emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olabilirdiniz:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt