Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözümde gözlükle % 80 gözlüksüz % 90 görme bozukluğu var. Rapor oranım ne olur?

Emin__

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir sorum olacak sizlere. Doğuştan göz bozukluğu var. Askerliğimi yaptım ordaki komutanlarımdan bir tanesi gözüm bozuk olduğu için daha kolay iş bulabileceğimi söyledi. Benim Sağlık sorunum Sağ gözümde %80 gözlükle gözlüksüz %90 görme bozukluğu var ve göz tembelliği olduğu için tedavisi yok. sol gözümdede görme tam. Tabi bu askeri hastanenin bana söylemiş olduğu rapor. Birde Askere gitmden önce Devlet hastanesinden aldığım rapor var. askere gittigimdede gösteririm diye ilgili makama başlığıyla ilgili rapor.

Emin **** isimli hastanın yapılan göz muayenesinde görmeleri:

VO<SAĞ:3 mps TASHİHLE 0,1
SOL:0,9 TASHİHLE AYNI
BİO<SAĞ: DOĞAL
SOL: DOĞAL
ORF< SAĞ: +3,75-5,0 4 DERECE
SOL: +1,0-1,0 3 DERECE

SAĞ ANİZOMETOPİK AMBLİYOPİ MEVCUT
Not: Bu devlet hastanesi raporuna göre askerede alınmamam gerekiyordu:)

Size sorum Hastaneye sağlık raporu almaya gitsem % kaç özürlü raporu alırım?

Bir gözün tam görüyor olması diğer göz tamamen kör olsa bile sakat statüsünde iş bulabilmeni sağlayacak olan %40 ve üzeri rapor almanı imkansız kılar. Bir göz tamamen kör olsa dahi %25 işgücü raporu ancak veriliyor...

Üst Alt