Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözümde tembellik var. Yüzde kaç oran alırım?

Yenidoğanlı

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Benim sağ gözüm en son derece tembel daha fazla ilerlemez ve iyileşmezmiş.özür oranı nedir?Yardımcı olursanız sevinirim.

Tek gözünüz tamamen kör olsa bile en fazla % 32 alabilirsiniz.

merhaba METEPE arkadasim ben sana bukonuda katilmiyorum benim tek gözüm kör hicgörmüyor % 52 aldim ve raporumu ankaraya yolladım yani arkadaşlar bir gidin hastaneye muane olun hastanenin saglik kurumuna muracad edin heyete girin sonuç cikar saten

Tek göz kaybına % 32 oran veriliyor. Ama bu göz tümörden dolayı alınmışsa ve protez kullanılıyorsa % 10 daha ek puan ilave ediliyor ve rapor oranı direk % 42'ye çıkıyor..

Keremöz, siz nasıl aldınız % 52 oranı..? Tek gözünüzü kaybetme sebebiniz nedir? Bu % 52 orana eklenen başka hastalıklarda var mı? Sadece gözden mi aldınız?

keremöz arkadaşım,

Tek gözde % 32 den fazla alabilmeniz için göz estetiğini bozan unsurlar veya başka özürler olması lazım. Sayın bacıbey'in de belirttiği gibi, tümör, protez, gözün ameliyatla kapatılmış veya alınmış olması gibi durumlarda bu oran artar. Ama sadece görmeyen bir göz % 32 alır.

Arkadaşımızda durum göz tembelliğinden ibaret. Yani görme kaybı var. Değil % 32, % 20'nin üstünde bir oran dahi iyimser olur. Görme kaybının oranına göre % 10-25 arasında oran alması muhtemel.

Selam

Hastane sağlık kurulunun herhangi bir özür için vermiş olduğu oranı sgk'da düşürürlermi.Hastane kurul raporunu nasıl alabilirim.

MeTePe;

protez gözede % 32 den yüksek verilmiyor malesef arkadaşım...

cidden Keremöz % 52 nasıl aldın açıklarsan bizde seviniriz çünkü bu durumda olupta mağdur olan çok var...

arkadaşlar merhaba benim rahatsizligim R göz ben tüberküloz eveyit ve sol gözümü kaybettim hic görmüyor sag ile arada bir üveyit atak geçiriyorum görüş düşüyor ilaçlarla göz damlasiyle iyi oluyor ama tekrar bir atakla göz düşüyor bazen iyim bazen kötü doktorlar diğer gözüde kurtammaya calisiyorlar cok az raslanan bir hastalik ve ben raporumu ankaraya yolladım 17.3.2013 bir ay oldu daha bir sonuç yok ist cevizli bag engelli verdi dayresi aksaraya tasinmis orayada gitdim daha yeni kuruluyor bana bir tel numarasi verdilar 0212 453 82 00 buradan engelli vergi dayresini bağlata bilirsiniz benim gözle ilgili rahatsizligi olan arkadaşlara bir sorum var rapor orani R ile ankaraya gönderen varmi oranda düşme varmi ankarada eger olan varsa yardimc olursaniz sevinirim cok tsk ler herkese cok geçmiş olsun tsk ler

Sağ gözden üveit atak geçirdiğini belirtmiş arkadaşımız daha önceki bir mesajında. muhtemelen bu arttırmış olmalı oranını..

heralde öyleki yoksa %32den yüksek bir oran almasının imkanı yok

Üst Alt