Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözümden %32 oranında raporum var. Rapor oranımı yükselttirebilir miyim?

berdal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%32 sağ gözümden doalyı özürlülük rapaorum var bu oranı %40 a çıkartma gibi bir şansım olabilirmi? nasıl yapabilirim??? işe girmem bu rapora bağlıda ...

başka bi rahatsızlığınız warsa onuda belirtin doktora piskoloji felan %10 luk bi raporda ordan alırsanız eder size % 42

hım çok tşk ederim denemekten bişiy çıkmaz çok saol

gerçi hiçbir rahatzılığım yokta :( off

aynı durum bende de oldu %45 raporum wardı 2.raporda % 19 verdiler doktor kendisi dedi başka bi rahatsızlık belirtmen lazım diye gözünden falan filan ama HİÇ bi rahatsızlığımda yok bi dahakinde de aynı durum olursa piskolojim bozuldu diye yalan atacam bu durum böyle gerektirio oranı düşürmeninde mantıklı bi açıklaması olsa neyse ama aydı rahatsızlık ve tedavi de olmamıştım

şimdi ben yarın devlet hastanesine raporumu yenieltmeye gidicem..10 yıldır aynı raporlaydım gerek olmamıştı hiç..her doktora çıkılıcakmı onuda bilmiyorum..bu yüzde 8 lik oranı nasıl hangi doktora ne şekilde söylüycem onuda bilmiyorum..göz oranı aynı kalır dimi muhtemelen.illa başka bişeydenmi yüksekltmem lazım oranı??? off kafam karışık ya :((

Mevcut yönetmeliğe göre yapacağınız bir şey yok. Bir göz için %32 verdilerse o kadardır demekki. Rapor yükseltme diye bir şey yoktur arkadaşlar. Yazdıklarınızın çoğu suç unsuru olacak şeyler.

peki arkadaşım açıkla bana suç unsurunu birde bende doğuştan kalça çıkığı var ve 2008 yılında %45'lik bi rapor aldım hiç bir tedavide görmedim 3 ay öncesinde de doktora gittim %19 verebilirim dedi doktor başka bi problemin varsa onlarıda bulundur dedi gözünden falan filan...bende dedim 2 yıl öncesinden beri hiç bi değişiklik yok nasıl oluyor % 45 den %19a düşmek diye doktor dedi önceden öyleydi şimdi veremiyoruz diyor.bana bi bunu açıklar mısın kardeş.....?

byrm_yucel

bu tamamen değişen yönetmelikle ilgili bir durum. Bu durumdan herkes gibi siz de mağdur olmuşsunuz. Benim itiraz ettiğim şey sizin konuşmalarınızdaki diğer detaylar.

Tabii ki engeliniz değişmedi ama yönetmelik değişti ve haklarınız elinizden aldı. Ne yapmalıyız diyorsunuz. Mevcut yönetmeliğin değişmesi için mücadele edelim. Yoksa psikolojik bozukluğum var gibi olmayan bir rahatsızlık ileri sürülerek rapor yükseltme olmaz. Bunu yapmayacağınızı biliyorum. Ama bunu dile getirdiğinizde tüm engellileri lekelemiş olursunuz.

Hep birlikte mevcut yönetmeliğin değişmesi için ve haklarımızın iadesi için birbirimize destek olalım.

yaa elbet destek olacağız mücadele de ederiz işte bütün sorun bu adam senin hakkını elinden alıyor mağdur koyuyorsa iyi niyet kimsenin kalmıo.... doktor bile kendi diyor piskolojini veya herhangi bi rahatsızlık göstermen lazım diye....

Legal yollardan hakımızı savunmak varken doktor da söylese illagal yollara başvurmak yanlıştır. Bekleyelim bakalım yeni rapor yönetmeliği diye bir söylenti dolaşıyor yine. Yine dağ fare mi doğuracak yoksa alınan haklar geri iade mi edilecek göreceğiz.

edilir inşallah tüm haklarımızda kimse başka yola başvurmak zorunda kalmaz

Üst Alt