Durumumun güncel halini paylaşıyorum. Bu ülkede hangi iş olursa olsun, kesinlikle Allaha emanet yaşıyoruz. Kimse yaptığı işi doğru düzgün takip etmediği gibi, yaptığı hatayı da görmüyor. Üstelik bir de sizi saf yerine koyup konuşturmuyorlar. Geçen hafta Devlet Hastanesinden raporum çıktı. Sağ göz retinoblastomdan opere edilmiş diye yazıyor, ama %32 verilmiş. Ayrıca da boyun fıtığına %4 vermişler. Toplamda %36 olmuş raporum. Ben "Özür oranları cetvelinde okuduğum şu kısma:
"Örnek 2: 45 yaşında, kadın memur.
Anamnez: Sol gözü çocukluğunda enüklee edilmiş.
Şu anki semptomları: Tüm ofis fonksiyonlarını yapabiliyor.
Fizik muayene: Sol gözde iyi uyumlu bir protezi var.
Tanı: Retinoblastom hikayesi.
Klinik: Binoküler Görme Keskinliği: 20/20
Sağ Göz Görme Keskinliği: 20/20
Sol göz Görme Keskinliği 0
G.K. Keskinlik Puanı
Binoküler G.K.: 20/ 20 100 x3 = 300
Sağ Göz G.K.: 20/ 20 100 x1 =100
Sol Göz G.K.: 0 0 x1= 0
400 / 5 = 80
İşlevsel keskinlik puanı (İKP) : 80
İşlevsel Alan Puanı (İAP) : 100-15=85
İşlevsel Görme Puanı (İGP) : 80x85/100=68
Görme Sistemi Yetersizlik Oranı (GSYO): 100-68=32
Görme Sistemi yetersizliğine göre Özür Oranı = 32 (GSYO, 50 veya daha az olduğu için GSYO Özür Oranına denktir). Bu kişiye tedaviye cevap veren klinik evreli malign tümör (retinoblastom) nedeniyle net % 10 ilave yapılır ve kişinin Özür Oranı = 32 + 10 = 42 bulunur"
bakarak, maddi hata olduğunu önce Sağlık kurulu başkanı olan doktora, kuruldaki memurlara ve Başhekime izah etmeye çalıştım. Ama malesef hiçbirisinden de yapılan hatayı düzeltmeye dair bir sorumluluk alan bulamadım. Sonra Sağlık Bakanlığı Bilgi Edinme'ye yazdım. Oradan da "İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE" itiraz yolunu gösterdiler.
Yukarıdaki metni de dahil ederek, bir dilekçe hazırladım, onaylı rapor fotokopisini de ekledim ve İl Sağlık Müdürlüğüne gittim. İtiraz kısmında görevli memur odasına bile sokmadan, sanki beni kırk yıldır tanıyormuş gibi:
"Bizim oğlan, buraya senin gibi günde elli kişi geliyor. Aslında yaptığımız şeyin bir anlamı yok. Senin elindeki dilekçeyi alırız, sana yarın gel deriz ve seni Tıp Fakültesine (Isparta'da ikinci kurum bir tek orası var) göndeririz. Sen 200 TL ödeyerek, raporunu yeniden alırsın. Sen bu dilekçeyle gittiğin zaman, sana bir de şüpheyle bakarlar, belki de ondan etkilenerek, aynı raporu verip geri yollarlar." dedi...
Emin olun resmi bir Devlet kurumunda karşılaştığım ve bana anlatılan bu laçkalık karşısında ağzım açık kaldı. Ben 23 senelik öğretmenim. Biz öğrencilerimizin 1 dakikasını çalarız diye ödümüz kopar ve zil çalarken sınıfa koşarız. Her şeyi tam hakkıyla yapmaya çalışırız. Ama bunu yapan demek ki tek bizmişiz.
Neyse, bile bile maddi hata ile değerlendirme yaparak, bana ekstradan 200 TL verdirip, yeniden aynı işlemleri yaptıracak olanlardan hakkımı Rabbi Rahman'a bıraktım. Yarın sabah, sanki benim hiç raporum yokmuş gibi, sıfırdan Tıp Fakültesine gidip, Sağlık Kurulu raporu alacağım. Ama bu sefer elimde son birkaç ayda bana yapılan tahlil, tetkik, MR raporu ne varsa, hepsini götüreceğim. Çünkü bende bel fıtığı var, boyun fıtığı var, mide fıtığı var... hepsinden işimi garantiye almaya çalışacağım. Hani olur da, yine görmeyen (retinoblastom göze) %32 verirlerse, boyun fıtığına %4 ve bel fıtığına, mide fıtığına vs... %40'ı buluruz böylece...
Allah aşkına bilen biri söylesin. Yukarıda yazan örneğe göre, benim raporum kaç olması lazım ?