Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ hemiplejiyim. Malülen emekli olabilir miyim?

ykimbu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba, lütfen soruma cevap yazınız çünkü artık bunalıma girdim.

01,10,1970 dogumluyum,
1992 yılında askeri hastaneden hemiparezi rahatsızlığımdan dolayı askerlikten muaf oldum,
05,11,2003 yılında ilk defa sigortalı oldum ve şuana kadar vergi indiriminden faydalanmadım,
toplam sigorta günüm 2060 gün oldu,
fakat 2010 yılında beyin kanaması gecirdiğim için hastane bana yüzde 64 rapor verdi ve tanı olarakda sağ hemipleji tanısı konuldu yani sağ tarafım falc oldu,
benim 05,11,2013 yılında 10 yıl sigorta sürem doldugu için malülen emeklilik için başvurabilir miyim?
askerlikte verilen rapor beni etkiler mi? o zaman cok rahat yürürken ve sağ kolumu kullanırken beyin kanamasında sonra sağ kolumu hiç kullanamıyor ve sağ ayagımda aksama va rve rahat yüreyemiyorum, eger sgk ben malulen emekli etmezse dava acabilir miyim,

lütfen acıklayıcı cevabınızı yazarmısınız

Evet 10 yıl sürenizi doldurduğunuz vakit kuruma malulen emekli olma talebinde buluna bilirsiniz. Yalnız şuan elinizdeki raporu kullanamazsınız malulen emeklilikte kurum sevki şarttır. Askeriyeden alınmış rapor sivil hayatta geçmez..

cevabınız için cok cok cok teşekkürler ama bana askerlikte raporlu olanların malülen emekli olamadıgı söyleniyor, çünkü malülen emeklilikte, doğuştan veya ilk sigorta oluşunuzdan önce engelliyseniz malülen emekli olamıyorsunuz deniliyor,

tekrar belirtmek istiyorum, ben askerlikten raporluydum hiç bi kurum ve devlet dairesinden rapor almadım ve vergi indiriminden yararlanmadım zaten vergi indiriminden yararlanmak için yüzden 40 rapor dahi alamıyordum,
2010 yılında beyin kanaması sağ tarafım felc olunca yüzde 64 rapor aldım,
eger bi aksilik olur veya olumsuz cevap mahkeme yolum acabilir miyim,

cevabınız için şimdiden cok teşekkürler ederim, allah sizlerden razı olsun

MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ'nin 9. maddesinde bu duruma dair iki fıkra yer alır:

b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği,

c) Çalışma gücünün en az %60’ını kaybetmiş haliyle ilk defa çalışmaya başlayan, ancak daha sonra ortaya çıkan farklı bir hastalık nedeniyle bu Yönetmelik hükümlerine göre çalışma gücünün en az %60’ını kaybettiği,
[...]
Kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır.
[...]
(4) Sağlık kurulu raporlarında birden fazla hastalık mevcut ise çalışma gücünün en az %60’ını kaybedip kaybetmediğine dair değerlendirmede en ağır sekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard Formülü uygulanmaz. Ancak, birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağı vermediğine Kurum sağlık kurulunca karar verilenler malul sayılır.​

merhaba cevaplarınız için cok cok teşekkürler, Allah sizlerden razı olsun, sadece bi şey daha sormak istiyorum, sağ kolumu hiç kuyllanamıyorum ve sağ ayagımdada ciddi aksama var, bunca deneyimlerinize istinaden malülen emekli olma olasılığım varmı? sadece düşüncenizi soruyorum ve vereceğiniz cevap kati bişey olmadığını biliyorum, nolur bi cevap daha yazınız:(((

Bence maluliyetinizi belirleyecek olan şey yürüyüşteki aksaklık. Aksamanın oldukça ileri düzeyde olması lazım ki malulen emekliliğiniz onansın. Dilerim sonuç lehinize olur.

Beyin kanaması için aldığım rapor oranıma itiraz ettim. Sonuç olumlu olur mu?

merhaba, ben beyin kanaması sonucu sağ tarafım felc indi ama sgk bana yüzde 60 rapor vermeyince emekli olamadım, rapora itiraz ettim ve şuan onun sonucunu bekliyorum, sizce itirazımdan olumlu sonuc gelebilme ihtimali varmı? eger olumsuz gelirse nasıl bi yol izlemem lazım, lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz

öncelikle kader arkadaşım bende kısmi felçliyim 10 yıl çalışma hayatın varmı malulen emeklilikte öncelikle bu aranıyor

cevabınız için cok cok cok teşekkürler ama bana askerlikte raporlu olanların malülen emekli olamadıgı söyleniyor, çünkü malülen emeklilikte, doğuştan veya ilk sigorta oluşunuzdan önce engelliyseniz malülen emekli olamıyorsunuz deniliyor,

tekrar belirtmek istiyorum, ben askerlikten raporluydum hiç bi kurum ve devlet dairesinden rapor almadım ve vergi indiriminden yararlanmadım zaten vergi indiriminden yararlanmak için yüzden 40 rapor dahi alamıyordum,
2010 yılında beyin kanaması sağ tarafım felc olunca yüzde 64 rapor aldım,
eger bi aksilik olur veya olumsuz cevap mahkeme yolum acabilir miyim,

cevabınız için şimdiden cok teşekkürler ederim, allah sizlerden razı olsun

ben çalışırken beyin kanaması geçirdim şimdi malulen emekliyim senin de 10 yılın geçmiş olursun merak etme

işe giriş tarihi nedir işe girerken elinizde alınmış rapor varmıdır oranı nedir rahatsızlık sanırım 86 dogrumu anlamışım

nasıl yani 1800 günmü 10 yılmı anlamadım

aldığınız oran ve durumunuz önemli belirtirseniz yardımcı olabiliriz belki

maluliyet cetveli'ne göre durumunuzun malul sayılacak derecede işgücü kaybı gerektiğinden eminseniz, olası bir red kararına karşı dava açablirsiniz.

lütfen cevap:(

bugün malülen emekli oldugum haberini aldım :)

44 yaşındayım ve 1900 gün asgari ücretten sigortalı göründüm ve ayrıca 90 günde bagkurum var, 10 yılda emekli sürem olmuştu,sigortadan emekli oldum, eger yüzde 60 la malül sayılarak emekli olduysam takriben ne kadar aylık alırım,3 aşağı 5 yukarı bi rakam belirtirseniz sevinirim

benim tahminim 600 700 arası maaşını alınca ne kadar aldığını paylaşırsan seviniriz

peki bu 971 tl aylık söylenmesi uydurmamı :( birde rahmetli babamda malülen emekliydi ve annem şuan onun dul yetim aylığını alıyor ve 880 tl alıyor, neden ben bu kadar düşük alıyorum ve bu malülen emekli aylığını ne belirliyor

Hayırlı olsun.

Ben de 750 tl gibi bir aylık bağlanır düşüncesindeyim.

aylığımı 866 tl olarak aldım, aylık 611 tl, ek ödeme 255 tl verilmiş, şimdi ben şunu ögrenmek istiyorum, ben bu 255 tl yi her aymı alacagım yoksa sadece bi dafayamı mahsustu????

Hayırlı olsun.

Ek ödeme de toplu olarak ödenmiş ilk aylıkta. Bundan sonra o kadar ek ödeme alamayacaksınız. 40 tl gibi bişey olur heralde

tekrar heyete gireceğim

ben 2013 yılında malulen emeklilik için başvuru yaptım, hastaneye sevk edildim ama yüzde 60 oranında rapor verilmerdiği için emekliliğim red edildi, bende sgk ye itiraz dilekçesi verdim ve 2014 yılında emekli oldum, yalnız bu emeklilik 2017 yılının 9. ayına kadar geçerliydi, şimdi tekrar hastaneye muayeneye gideceğim ve o zamanda şuana kadar hiç bi iyleşme olmadı, benim sormak istediğim emekliliğim devam etme olasılığı ne kadardır? ve eger emekliliğim red edilirse mahkeme yolu acıkmı? veya nasıl bi yol izlemeliyim?
lütfen bei aydınlatırsanz sevinirim

ykimbu

Kardeşim bemde vergi indirimine basvurdum %76 oran cikti eksik evrak dediler tekrar heyete aldilar Bu seferde %26 oran verdiler dibine vurdular anliyacagin kolay gelsin sana

ykimbu
Her zaman her durumda yargıya gitme hakkınıuz elbette vardır.
Kontrol muayenenizde oran düşüp de emekliliğiniz iptal edilirse önce itiraz yolunu denemelisiniz, bakın ilk emekli olurken de bu yolla halletmişsiniz.
İtirazdan sonuç alamazsanız o zaman yargıya başvurursunuz.
Ortada hiç bir şey yokken şimdiden bu g,b, şeylerle karamsarlık yapmayın.

teşekkür ederim ufuk bey, allah razı olsun

Üst Alt