Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ hemiplejiyim. Malulen emekli olabilir miyim?

Miyako

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam

1972 doğumluyum
1991 5 ayında sigortalı oldum
6100 sigortam var

yüksek tansiyon hastasıyım sağ hemipleji geçirdim sağ ayağın ahsiyor sağ kolum çok uyuşuk parmaklarımı kullanamıyorum
tır soforuydum

malulen emekli olabilir miyim

şu an raporluyum 5 ay oldu tşk herkeze

Miyako

Malulen de olma ihtimaliniz var ama daha kolayı vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmaktır.

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek. Bir de malulen emekli olan kişi emekliliğini sonlandırmada yeniden çalışamaz.

Yaşlılık emekliliği ise daha kolaydır. Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden defterdarlıkta 3. derece sakatlık indirimi elde ettiğinizde erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Not: sakatlık indirimi için çalışan statüsünde sigortalıyken defterdarlığa başvuracaksınız. Elinizde Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden alınmış engelli sağlık kurulu raporu varsa, onunla başvurabilirsiniz. Raporunuz yoksa defterdarlık hastaneye sevk eder.

2008_oncesi.PNG

Sayın oturan boğa cevabın için teşekkür ederim Kartal eğitim hastanesi aldığım 75 raporum Ankara merkez sağlık kurulu tarafından /45 1 sene kontrol şartıyla emekli oldum 3 ay kala Bayrampaşa devlet hastanesi gittim 4 ay gibi sürede süresiz /52 rapor aldım felç gecirdimvsag bunu Ankara gönderdim Bağcılar SSK tarafıyla Ankara bana nörolojik bulgular eksik gönder dedi bende Bayrampaşa devlet hastanesinden alıp Bağcılar SSK aracılığıyla gönderdim benim Kasım kesileli 6 ay oldu hala cevap yok dysden bakıyorum evrak bekliyorlar zaman çok uzadı sizce ne yapmak istiyorlar teşekkürler

Üst Alt