Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ Humerus Yaralanmasına Bağlı Ulnar+Median+Radial Sinir Lezyonu Özür Oranı..?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar.

Ben vatanı hızmetimi yaparken Teröristlerle çıkan bir çatışma sonucu Sag kolumdan yaralandım.
rahatsızlıgım Sag humerus yaralanmasına baglı Median+Ulnar+Radial sinir lezyonu.

Gecen hafta hastaneye vergi indirimi için gittim. Ortopedi Doktoru Duyu kaydı % 50 dirsekte kısıtlılık % 15 Median + unlar+ Radial = % 35 yazdı. Beyin cerrahı ıse % 97 verdı Haftaya cuma sonucunu gel al dedıler.

Acaba saglık kurulundan raporum kaç çıkar. ve ankaradan düşürülme ihtimali olabilirmi.

Benim gibi rahatsızlıgı olan arkadaşlar varsa yada bilgisi olan paylaşırlarsa sevinirim.

Ayrıca Askerde çatışmada yaralandıgım için Gazi olarak emekli sandıgı tarafından 1999 yılında Malül olarak Emekliye sevk edildim. Şimdi özel bir şirkette işçi olarak çalışıyorum. 3600 gun primim doldu.+ 550 gun askerligi saydıracagım. Vereceginiz bilgi için şimdiden herkese teşekkkür.

Sayın Bacıbey ,

Peki benim bu alacagım raporu Ankara' nın %40 altına güşürme gibi bir ihtimali olabilir mi?
Yani sonuçta bir düşüş yaşanıyor.
Raporlar üzerinde demek istedigim yüksek oranda bir düşüş olur mu?
Acaba böyle bir olay aldumu bildiginiz?

Selam Arkadaşlar çok acıl yardıma ihtiyacım var.

Bu gün hastaneden raporumun sonucunu aldım.

Motor Duyu kaybı %50 +Medial sinir%15 Sonuc %35 özür oranı vermişler.

Beyin cerrahinden aldıgım oranları iptal ederek yok sayıp degerlendirmişler. Benim hesabıma göre 50+15= 58 olması gerekli formüle göre.

Kuruldaki memurlar kanımca bir yanlışlık yapmış olamilirlermi acaba. Çok acil bilgi verebilirmisiniz

Rapora itiraz etmelimiyim

İtirazi hastaneyemi yoksa il saglık kurulunamı eymeliyim

Hesaplamadaki yanlışlık çok net.. Siz yanlış anlamış olabilir misiniz..? Bu kadar büyük bir hata yapılması normal bir durum değil.. 50+15 hesabından 35 sonucunun çıkmayacağını bilemeyecek kadar cahil cühale bir yetkili hayal edemiyorum.. Ama olur olur, olmaz diye birşey yok biz de..:)

Önce hastaneye itirazda bulunun, sonuç alamazsanız il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunabilirsiniz..

Erdinç, demişsin ki: "Motor Duyu kaybı %50 +Medial sinir%15 Sonuc %35 özür oranı vermişler."

Önce bu oranları yazan ortopedi doktoruna ya da sağlık kuruluna gitmelisin. DoktoraSağlık kuruluna de ki: "Ben bu % 50 ile % 15'i Balthazard formülüne göre topladım % 58 ediyor. Ama nasıl hesap yapıldı ki sonuç % 35 çıktı:) ben burasını anlamadım. Bu hesabın neye göre yapıldıgını anlatır mısınız bana. Bu hesap yanlış ben itiraz edeceğim" de, raporunu da göster.
Doktor/sağlık kurulu yanlışlık varsa söyler sona. Yanlışlık yoksa bu hesabın nasıl yapıldıgını anlatır sana. Önce bu hesabın nasıl yapıldığını ögren sonra itirazı düşün. İşin aslını tam öğren sonra ona göre adım atarsın. İster itiraz edersin ister başka hastaneden rapor alırsın. Bu sonraki mesele.

Doktorla görüşme sonucunu buraya yazarsan iyi olur.
Bir de ben bir şeyi merak ettim. Bahsettiğin yüzde elli ile yüzde on beş raporun tam olarak neresinde yazıyor?

Sanıyorum burada bir yanlış anlama söz konusu...

Kas-sinir siteminin özür oranlarının hesaplaması o kadar karışık ki, zaman zaman doktorlar dahi hata yapıyor. Ancak; değerlendirme sırasında yazılan oranları doğrudan Balthazar ile hesaplanacak özür oranı gibi değerlendirmek de doğru değil. Çünkü tek tek verilen özür oranları aslında nihai özür oranları değil, o organ için hesaplamada kullanılan fonksiyon yitimi oranları... Tüm bunlar değerlendirilerek örneğin sağ kol için bir toplam oran tespit ediliyor.

Eğer sağ kol omuzdan itibaren tümüyle eksik olsa bile alınabilecek en üst oran % 70.. Yani, elden 20 , dirsekten 40, koldan 60 aldım... toplamı 80 eder diyemiyorsunuz. Kendi durumunuzla ilgili bölümü çok dikkatli okumanız ve tablolardaki referans değerlere bakmanız gerekiyor. Bazı oranların, koldaki bulunduğu yere göre kat sayıları değişiyor.

Yukarıda bahsi geçen "motor duyu kaybı" ile "medial sinir hasarı" esasen aynı şey. Yani birine hem kolu yok, hem de dirseği hareket etmiyor diye 2 kere özür oranı veremezsiniz. Bunlardan sadece biri geçerli olabilir. Ancak raporlarda yazılan ayrıntılı değerlendirmeler, sanki hepsi ayrı bir özür olup birbiriyle toplanacakmış gibi insanları yanıltıyor.

Bu da çok doğal... Çünkü gerçekten hesaplaması uzmanlık isteyen bir tablo var.

Şimdi benim rapordan anladığım kadarıyla fonksiyonel kayıp ve sinir hasarı için ayrı ayrı % 50 ve % 15 oran verilmiş. Bunları Balthazar ile hesaplayınca % 58 çıkıyor. Ancak bu oran Tablo 2.3 tarafından Tüm Vücut Özür oranına çevriliyor. Onun karşılığı ise % 35

İlk verdiğiniz oranlar farklı... Dirsek kısıtlılığı vs. de yazılmış. Onlar da dikkate alınırsa belki % 40'ı zorlayabilirsiniz.

Erdinç hastaneye gitmeden cevabın gelmiş Metepe'den:)
O senin dediğin yüzde elli ve yüzde on beşi balhazard'la hesapladıktan sonra ilgili tabloya (tablo 2.3) bakmak gerekiyormuş. Birçok püf noktaları varmış yani:)

Metepe'nin şu uyarısını ve diğer açıklamalarını da herkesin dikkate alması gerekli:

"Ancak; değerlendirme sırasında yazılan oranları doğrudan Balthazar ile hesaplanacak özür oranı gibi değerlendirmek de doğru değil. Çünkü tek tek verilen özür oranları aslında nihai özür oranları değil, o organ için hesaplamada kullanılan fonksiyon yitimi oranları... Tüm bunlar değerlendirilerek örneğin sağ kol için bir toplam oran tespit ediliyor."

Teşekkürler metepe:)

Arkadaşlar verdiginiz cevap için çok teşekkürler.

Hastaneye gittim saglık kuruluna neden beyin cerrahının verdıgı oranları hesaplamadınız diye. Bana dedikleri saglık kurulu ortopedi nin verdıgı karar uygundur diye bir ıbare yazmış. yapacak birley yok dediler. Bende beyin cerrahının yanına gittim hocam sızın verdıgınız oranları yok saymışlar diye. biz saglık kurulunda degiliz ben bir şey yapamam sen saglık kurulu ıle görüs dediler. Sanırım saglık kurulundaki memurlar bir hata yaptı diye güşünüyorum. yeniden rapor almayı deniyecegim. Çünkü saglık kurulundakıler umursamaz bir tavırda neredeyse beni döveceklerdi öyle bir gerdilerki ortalıgı lanetettim ve çıktım.

Yeni rapor aldıgımda sonucumu belirtecegim

Su anda yeni raporumu aldım. % 52 sürekli yazıyor. Göğüs hastalıkları %20 + nüroloji % 40 = tüm vücut oranı % 52 teşhis ise perifesik sinir hasarı - astım

Üst Alt