Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kalça çıkığı için hangi oranda rapor verilir?

justmay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

Benimde az Çok forumdaki arkadaşlar gibi sorunlarım var çoğu serzenişler aynı hemen hemen yaklaşık 2010 yılında başvurdum vergi indirimi için bende o zamanlar ankara'ya gidip gidip geri geliyordu benim de raporum , benim hem başbakanlık hem tc kimlik üzerinde onaylı % 40 engelli raporum mevcut , kısmetse bu sene tekrar başvuracam bir kaç arkadaşımdan koltuk deyneği ile başvur tavsiyesini aldım bendeki problem ortapedik sağ kalça çıkıklığı 5 cm bacakta kısalık ve buna bağlı sinirlerin işlevini kaybetmesinden kaynaklanan bacakta zayıflık bununla ilgili yaklaşık 3 ay gibi bir süre BALTALİMANI KEMİK HASTANESİ'nde yattığım ve tedavi edilemedi belgesi olduğu halde raparumun düşük gelmesi soru işareti .
Sayın Bülent Bey ve diyer forumdaki arkadaşlar sizlerinde nasıl bir yol izlemem gerektiğini tavsiye edebilecek varsa konuyla ilgili bişeyler karalamnızı rica ediyorum.Şimdiden Teşekkürler....

Kalça çıkığına sizde yarattığı hareket kısıtlılığına göre oran verilir.. Yüzde kaç olacağı sizin durumunuza bağlı.. Yürüyüş bozukluğuna göre sakatlık oranı cetvelinden alınabilecek oranlar şöyle;

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları.

Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veyakalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve (b)şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayakortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 72
K: Çift taraflı altekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltukdeğneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerlekli sandalyeye bağlı:% 96

Ek Bilgi Olarak Benzer Bir Konu:
http://www.engelliler.biz/forum/sag...kac-oraninda-rapor-veriliyor.html#post1236456

bende de aynı sorun var sağda dkç 5.5 cm kısalığım var ben 2012 yılında %42 oranında rapor aldım

lucky 1;

Kalça protezi ameliyatı oldunuz mu?

Benimde Bahsettiğim Konu Bu Sayın Bacıbey ; %40 orana Bağlı Başbakanlık kartı ve t.c kimlik kartıma işli %40 engelli raparum mevcut Doğru birtanedir ya benim eski raporlarım geçersiz hülle var ya da işin içine para ile ilgili bir durum var rant sağlamak amacı ile zorluk çıkarılıyor, Kusuruma bakmayın aklıma başka bir şey gelmiyor madem özürlüyüm her yerde aynı oran geçerli olması lazım değilmi? Valla Dümen Yapacak Halimiz Yok Oyle Koltuk deynekleri alıp elımıze muyane olmaya gerek duymuyorum .Bilindiği Gibi özürlü statüsünde Çalıştırmak isteyen firmalar,kuruluşlar beklediği tek şey vergi indirminden yararlancak personel çalıştırması bununla ilgili sorun yaşadım özürlü istihdamı var ama özürünü kabul ettirecek rapor yok ortada dolayısıyla engelli olarak çalışmamızda sorun oluyor.

henüz olmadım ağrılarım dayanılmaz olduğunda olmamı önerdiler

Üst Alt