Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kalça ve dizdeki kısıtlılıkla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

davaro27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba İlk defa ehliyet almak icin komisyona sevk edildim ve aşağıdaki sınırlı kodları eklediler.

10.02 Otomatik vites ,
20.06 Elle çalıştırılan fren,
25.04 Manuel hız pedalı,
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi,
47. İki tekerlekli araç kullanamaz,
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir,
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz. (Karar: Engelli B)

Bu Ehliyet Kodlarına göre; Özel Tertibat olmadan Otomatik vitesli Araç kullanamıyormuyum? Yani bu kodlar ne anlam ifade ediyor? nasıl bir araç dizayn edilmiş olması gerekiyor?

-Engelli Raporum Ortepedik Ve İşitme Toplam %45 bulunuyor.. Ehliyet Kodlarına Ve Engelli Raporuna Bakılırsa ÖTV İndiriminden faydalanabiliyormuyuz?

Konuyla alakalı bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim.

nkdb6st.jpg

Tertibatız kullanamazsın birde Engelli rapor tarihin ne ne zaman aldın çünkü yeniden heyete girmen gerekebilir 2019 sonrası ise mecbur tekrar Engelli heyetine gireceksin oözel tertibatı araç kullanmalıdır yazmalı raporda

Mümin Çelik

Rapor Tarihi: 4/9/2019.. ÖTV Kanununda Şu Yazıyor: "raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir." raporumda yazan açıklamalar ötv kanuna uygundur degilmi dir? :/ ehliyet sağlık raporumda ortada.. vergi dairesi kendilerine göre kolaya kaçıp bizim için zora koşmazlar umarım.. suan ehliyet alma aşamasındayım zamanı geldiginde bunu vergiden sorgulayacağim umarım sıkıntı yaşamam.

Selam dostum.

[FONT=sans-serif]Yazdığın uyarlama kodlarına göre yalnızca otomatik vitesli bir araç kullanamazsın. Aracın hem otomatik vites olup hem de kodlarda belirtildiği gibi bazı özel tertibatlar taktırman gerekiyor. Bulunduğun illerde bunu yapan ustalar ve firmalar vardır.
Aracın bu kodlara göre dizaynı aldıktan sonra olur. Yani önce aracını alırsın, bu kodlara göre tertibatlarını yaptırıp muayeneye götürürsün ve kullanmaya başlarsın. Bu süreci vereceğin bir vekaletname ile tertibatları yapacak firma senin için takip eder.
ÖTV indirimli 0 araç almak için engelli raporunda ''YALNIZCA HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR'' ibaresi bulunmak zorunda. Bizzat yaşadım. Vergi dairesi bu ibare olmadığı için bana raporumu yeniletti. Bu ibarenin olması gerektiğini kurulun sevk ettiği doktorlara muayene olurken belirtirsen ve İl Sağlık Kurulu' nun bu kodları yazan raporunu doktorlara gösterirsen ibareyi ekliyorlar. Bu ibare yoksa vergi dairesi olmaz diyor. Yani en azından 4 yıl önce öyleydi, yakın zamanda yapan bir arkadaş varsa belki farklı bir gelişme olmuş olabilir.
Geçmiş olsun, kolay gelsin.
[/FONT]

davaro27

Benim raporumda da sol diz kısıtlıdır diye yazdığı halde tekrar heyete sevk etti kabul etmedi ki sizin 2019 nisan YALNIZCA HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR yazısını büyük ihtimalle isteyecek o yüzden siz şimdiden gidip vergi dairesine danışın benim gibi son dakika golü yemeyin beni çok uğraştırdılar ayrıca kodlarınıza göre tertibatsız araç kullanma şansınız yok maalesef

Üst Alt