Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kalçama protez takıldı. ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

m1kemal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
1.5 ay önce sağ kalçama protez takıldı ve sol kalçama da mudahale yapıldı dr dediğine gorede sol kalcamada protez takılması gerekiyormus
neyse lafı fazla uzatmadan Ötv indiriminden yararlanıp bir arac almak istiyorum e sınıfı ehliyetim var zaten biraz arastırdım heyet raporu gerekiyormus fakat ben heyete basvurursam eger bana rapor verirler mi verecekleri raporla Ötv indirimden yararlanabilir miyim?

bide son bi sorum emekli ogretmenim acaba maasımdan kesilen vergiyi etkiler mi rapor ?

teskkurler

Bunun için şu ibarelerden birine sahip -iki nüsha halinde- rapor almalısınız:
1- "Gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"
2- "Sağ bacağını kullanmaya gerek bırakmayacak şekilde sola gaz pedalı eklenmiş otomatik vitese sahip özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"
1.'de gaz-freni elle kumanda edeceksiniz. 2.'sinde sola da gaz pedalı eklenmiş otomatik vitesli olacak. Tercih sizin...
Bir nüshayla sürücü kursuna yazılıp sadece direksiyon sınavına girerek varolan sürücü belgenizi H sınıfı sürücü belgesine dönüştüreceksiniz.

İkinci nüsha ile de özel donanımlı otomobili ÖTV/MTV istisnası ile satın alacaksınız.

Ama unutmayın, bu şekilde alacağınız aracı sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamayacak ve siz de o araçtan başka hiç hiç hiç bir aracı kullanamayacaksınız.

Sürücü belgesi ile maaşınızın hiç bir ilgisi yok.

evet dogrudur maasla ehliyetin bir baglantısı yok benim demek istediğim
eger ozurlu raporu alırsam eger emekli aylıgımdan kesilen vergileri etkiler mi onu demek istedim...

Hayır hayır, birbiri ile ilgisi yok bunların.

Sayın M1kemal,
Öncelikle geçmiş olsun diliyorum.
Eğer normal bir aracı engelli olmayan birisi gibi normal kullanamıyorsanız H sınıfı ehliyeti alma hakkınız var. Bunun için devlet hastanelerinden alacağınız (H sınıfı ehliyet alabilir) şeklinde bir sağlık kurulu raporuna ihtiyacınız var.
Ayrıca emekli aylığınızlada bu işlerin hiç bir alakası yok.

raporu aldım ama husranla karsılastım

bugun raporumu aldım ve sok oldum
&22 vermişler ve ne h sınıfı ehliyet alabiliom nede ötv den yararlanıom
uzuldum acaba bi yalıslık yokm mu

Rapor oranının önemi yok. Raporda özel donanıma dair bir değerlendirme yapıldı mı? Önemli olan bu. Özel donanım ibaresi varsa, vergi istisnalı araç alırsınız, yoksa alamazsınız.

bişi daha sorcam 1 ay sonra tekrar bir ameliyat olup sol kalcamada platin takılacak acaba
bu ameliyatdan sonra da mı bana %22 + %22 = %44 verip Özel tertibatlı arac alabilir ibaresini koymayacaklar?

:) bi daha cevap vereceğim: rapor oranının hiç bir önemi yok. Önemli olan şey araç kullanırken özel donanıma ihtiyaç duyduğunuzun sağlık raporunda ifade edilmesidir.

Üst Alt