Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol Brachial pleksus. Bağkur'dan emekli olabilir miyim?

ammo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

Öncelikle hepinize teşekkür ederim buradan çok şeyin bilgisine ulaştım emeği geçen deneyimlerini paylaşarak yardımcı olan herkezten Allah razı olsun.

1983 doğumluyum doğum sırasında zor ve test doğum nedeniyle sağ kol omuzdan sinir ezilmesine bağlı sağ brachial pleksus üst lezyonu oluştu bu nedenle askelikten muf oldum , bi arkadaşımın önerisiyle aralık /2017 de engelli raporu engell raporu çıkarmak için samatya ssk da sağlık kuruluna girdim ve % 40 engelli raporumu aldım.

10 yıl ssk 9 yıl bağkur ödemelerim düzenli olarak yapıldığı için engelli erken emeklilik için bağkura başvurdum,

bağkur beni tekrar heyete girmem için hastaneye sevk etti , raporum hastane tarafından bağkur genel merkeze gönderildi şuan heyecanla bağkur genel merkezde ki heyetin raporuma vereceği oranı oranı bekliyorum .

sakatlık oranı cetveli'ne defalarca baktım hiç birşey anlamadım beynim yandı üste ki tablodan engel oranım hesaplayamadım ..
Benim iki sorum var ;

1- ) aşağıda ki EMG raporuma göre sizce ben bağkurda ki heyetten de %40 alıp emeklilik hakkı elde edermiyim ?

EMG raporumda Sağ kolda incelik kuvvetsizlik ve dirsekte hareket kısıtlığı ,sağ üst ekstremite sola göre ince ,kolun omuzdan abduksiyonunda kuvvet -5/5 , ön kolun dirsekten ekstensiyonu kısıtlı ve fleksiyonunda kuvvet 1-2/5, biceps ve stiloradial refleksleri aboli. SAĞ BRACHİAL PLEKSUS ÜST TRUNKUS LEZYONU.

2- )ilk raporumda OTV muafiyeti belirtmediği için tekrar heyete girmem gerekiyor ÖTV indirimli otomatik vites araç alabilirmiyim ?

Saygılar

Bu duruma göre 6840 günün var toplamda.İlk giriş günün sigortalılık yani tabloya göre yeterlimi.Yeterli ise 19 yıl olmuş yerinde olsam bir yıl daha bekler sgk vergi indirim almayı denerdim.Vergi indirimi alamassan zaten emeklilikte zor.Senin durumun %40 la riskli gibi

ammo
Hangi oran verilir bilemiyorum. 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre emekli edileceksiniz. Umarım bir an önce olumlu neticelenir.

akar66
SSK'dan emekli olabilmek için son 2560 primin fazlasının ssk statüsünde olması lazım. Yani 1261 gün ssk yatması lazım ki vergi indirimi ile emekli olunabilsin.

Üst Alt