Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol brakial pleksus engelli raporu oranı ve avantajları nelerdir?

byronie

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
bende doğuştan sağ kol brakial pleksus var bu zamana kadar hiç rapor almadım araştırmada yapmadım. Sormak istediğim bazı sorular var çünkü bu konuyu hiç bilmediğim için nasıl araştırma yapacağımı da bilmiyorum.

Öncelikle yüzde kaç rapor alırım sağ kolda belirgin fonksiyon kaybı var diğer koluma göre daha kısa.
Yüzde 40 rapor alırsam sahip olduğum araba motor ehliyeti elimden gitme ihtimali var mı ?
G sınıfı ehliyette alıyorum bu rapordan dolayı bunları kullanamama gibi bir ihtimalim olabilir mi ?
Ve bu rapor benim iş hayatıma nasıl bir kötü etki yapar normal işlere giremez miyim veya ağır iş olarak geçen işlere alınmaz mıyım ?

Cevaplayabilen var mı bu konuda bilgi almak istiyorum

Rapor alınırsa ehliyetler iptal edilir mi ?

Merhaba rapor alırsam sahip olduğum ehliyetler gider mi ? B, A ve G sınıfı ehliyetlerim var. Bu rapor bende olursa ağır iş sınıfına giren işlere giremez miyim herhangi bir kısıtlama yapılıyor mu ? En çok korktuğum operatörlük G sınıfı ehliyetlerimin gitmesi. Bu arada bende doğuştan sağ kol brakial pleksus var kolumda kısalık ve hareket kısıtlılığı var sizce yüzde kaç alırım.

Benim aldığım %40 bir raporum var 2018 yılında daha sonra yeni ehliyetimi çıkardım arkasında kodlar yazılı ama ÖTV'den faydalanabilir raporu çıkarmadım bekliyorum emeklilik ne yapacağım muhtemelen

Ben bu raporu alırsam g sınıfı iptal edilir mi ve bu rapor yüzünden ağır iş sınıfına giren işlere girememe durumu yaşar mıyım merak ediyorum

byronie

raporu ÖTV siz amaçla kullanacaksan ehliyette değişecek bu vesile ile Sizin G sınıfı ehliyetinizin iptal olma durumu olabilir ama belli çakallıklarla zor iptal edilir :))) ben de sol BP var ticari araç ve ambulans kullanamaz diyor kıst kodu bu ama tüm ehliyete kodları tek tek kısıtlayamaz

Şöyle bir yol izle öncelkle Yüzdesel bir rapor çıkart devlet hast bu raporla beraber akabinde tertibatlı araç komisyonuna gir tabi bunun için aile hekimi hastane ve komisyon sevk olacaksın komisyana gir hiçbir şeyden bahsetteme sana verecek olan rapor a göre şayet seni kısıtlarlarsa raporu kullanma 1 yıl mı 2 yıl mı ne onun geçerliliği var değiştirmek zorunda değilsin

ya da bana özel mesaj at seni yönlendireyim telefondan senin gibi 2-3 arkadaş böyle yapmıştı

avantajları yüzde %40 üstü rapor alırsan
engelli haklarından yararlanırsın
ötv siz araba alırsın ( ehliyetini değiştirmen lazım büyük ihtimal kısıtlamalar gelecek )
erken emekli olursun...
ve raporunda büyük ihtimalle ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz yazar .

Cevaplar için teşekkürler. Ben ÖTV'siz araç istemiyorum yani araç için uğraşmazsam ehliyet gitmez mi ? Bide ağır ve tehlikeli sınıfa giren işlerde hiç bir şekilde çalışamaz mıyım bu raporu alırsam

Merhaba size özelden numaramı göndermeye çalıştım ama mesaj kutunuzun dolu olduğunu bu sebeple mesajın gönderilemediği yazdı

brekial pleksus için 4 oran veriyorlar. üst trunks oranı % 49 doğru oran vermişler orta ile alt trunks % 40 ın altın da oluyo oranı

Üst Alt