Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol Brakial pleksus lezyonu mevcut. Ehliyet ve araç alamıyorum!?

Ertogay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
@OturanBoğa
Bir yol gösterin bana çaresiz kaldım napıcam bilemedim aşağıya yaşadıklarımı cimere bimere de anlattım nedeyim��
Ben doğuştan engelli bir vatandaşım, 4 senedir ehliyet raporu alabilme mücadelem sonunda 3.de olur raporumu ve aldım çok sevindim; kurslara kaydoldum, sınavlarımı ilk turlarda geçtim, sürücü sertifikamı aldım, harç ücretlerini yatırdım dosya tamam ve Bayraklı Nüf. Müd. De başvurum sırasında

hüsrana uğradım eski olmaz raporlarıma karşı zamanında tahdit(kısıtlama) koyulmuş adıma. Bunu kaldırmadılar veya kaldıramadılar ordan oraya gittim başvuru gününde elimden hiçbirşey gelmedi ve sonunda cimere bimere yazdım aşağıdaki gibi başvularım gelişti;

Geçenlerde cimere yazdığım yazımın cevabına karşı PASAPORTSURUCUBELGESİ@NVİ.GOV.TR<mailto:pASAPORTSURUCUBELGESİ@NVİ.GOV.TR> adresinden bana olumlu bir cevap olarak; güncelleme işlemimin devam etmekte olduğunu,tahditin kaldırılıp tekrar başvuru yapabilceğime dair cevap aldım.

Bimere yazdığımdan başvuru ise resmi yazışmaları sonrasında, İzmir İl Sağlık müdürlüğünden tarafıma hiç bir resmi yazı ile bilgilendirme yapılmadan aranıp, buseferde Bozyaka SSK hastanesine direk gidip rapor almam gerektiğini söylediler.

Zaten en sonki 3. olumlu çıkan raporumuda İzmir İl Sağlık Müd. Yönetmeliğin değiştiğini artık itiraz etmeyip sağlık ocağından başlamam gerektiğini söylemesiyle ben yine sil baştan başladım ve tabikide sağlık ocağı hastaneye ordanda komisyona sevkedildim Eşrafpaşa cici parktaki Sağlık kurumuna gidip randevu

aldım, makine müh.sine varıncaya kadar ortepedi fizik nöroloji komisyonda görevli il sağlık müd. yetkilileride vardı, bu raporum üstüne ne olabilir hiç biri akrabam değil onları oraya ben getirmedim sizler getirdiniz buluşturdunuz bu kurumların amacı hep engelliye ızdırap çektirmek midir?

Ertogay

Ben bişey anlamadım bu işten

Şu süreçle alacağınız rapor ile ehliyet alabilir/değiştirebilirsiniz:

uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> (ilk kez sürücü belgesi alınacaksa sürücü kursu) -> nüfus müdürlüğü

Buraya kadar olan konu ile engelli sağlık kurulu raporunun hiç bir ilgisi yok. Engelli sağlık kurulu raporu araç alımı aşamasında gereklidir

oturanbağa
Önceki alamaz heyet raporumda alamaz yazdılar
Sonrakinde sadece sürücü raporuna alamaz yazdılar işte bunlsra istinaden tahdit koyulmuş ehliyet alamayım diye.
Yine heyete gönderiyorlar yani.

Ben sürücü kursunu tamamladıktan sonra başvurdum bunlarla uğraşıyorum neler ettiysem çare olmadı 2 aydır artık gitmekten başka çare yok gibi gözüküyor

@OturanBoğa

Zaten raporu olduğu belirtmiş neden tekrar alması gerekecek anlayamadım ? Raporu zaten var. Tertibat kodları yazılsa vergi dairesine başvurup aracını alabiliyor olacak.

[

Heyet raporu 2015 tarihli 60 ortopedik doğuştan ankaraya bu yeniyi gönderdim bile. İşte bundada alamaz yazıyor.

İtirazla sürücü olur raporu komisyona girdim olmadı bunada itiraz ettim.

3.de sürücü olur raporum kodlarıyla geçen sene bu zamanlarda aldım.
Sürücü kursundan hemen geçtim.

Ehliyet Başvurusunda önceki raporlar alamaz diye sahte gözüyle bakıp heyete gönderiyorlar anlatabildim mi

Engelisin kabul ediliyor ankarada. iş ehliyete arabaya geldimi boğazını sıkıyorlar neler çektirdiler hala çekiyorum

Ehliyetimi aylardır alamıyorum

İlk raporumda ehliyet ibaresi yaznadığı için sene 2015te yeni heyet raporu çıkarttılar. Olumsuz çıktı

1 ay içinde itiraz ettim. Bunda sadece sürücü komisyonu raporunda muayene edilmeden yine bir tekme orda bi durdum biraz soluklandım.

Sene 2017 itiraz ettim son çıkanada eve yazı geldi ve il sağlığı aradım bu ne demek dedim dediler ki artık itiraz etmiceksin yönetmelik değişti sen sağlık ocağından başla

eee başladım ordan tam teşekküllü hastaneye ordan ilçe sağlık kurulunda komisyonda aldım sürücü adayı raporumu şükür eeee sürücü kursunda başarılı olduk sürücü sertifikamızıda aldık. ama nüfus müdürlüğü demez mi adına ilk alamaz raporundan tahdit var çıkamaz yani dediler eee ben bir türlü raporlarımı nerelere sunduysam çare olmadı o olumsuz ilk olan heyet raporumuş o geçerlimiş senin o raporuna karşı hakem hastanelereden birine göndermeniz lazım dediler istiyorsan ehliyeti diye

mecburen gittim kaybetmeyi göze ala ala gittim gitmek zorunda kaldım ve verdiler yine olumsuz raporu sonra bu rapor bana verilmiyor nerde rapor diyorum o orata gönderdi o bizde değil gönderdik yani elimde şu sonki yapıştırdıkları rapor yok gittim nüfusa yazı gelmiş alamaz diye bir resmi yazı aldım yok arkadaş ne o rapor var ne de ehliyet alamıyorum

nolur yardımcı olun çıkmadığım yazmadığım ilgili bakan cimer bimer vs vali kalmadı izmirde beni herkes öğrendi en son bir yer dediki belgele senden kötü durumda olan biri aynı komisyonda aldı aldıysa madem belgele aranızda varsa ampute vs Allah aşkına gönderin raporlarınızı ehliyetinizi Allah aşkına yardımcı olun....

benim sağ kol doğum sırasında yapılan bracial plecxus lezyonu %60 oluyor.
Bu arada sağ olsun aynı komisyonda aldığımız tam ampute olan kişi sözde birbirimizi engelli dostu yol arkadaşı bildiğimiz yerde yardımcı olmak istemiyor. varsa ampute vs Allah aşkına gönderin raporlarınızı ehliyetinizi Allah aşkına yardımcı olun.... benim sağ kol doğum sırasında yaptıkları, tanı üst ekstremite bracial plecxus lezyonu %60 oluyor.

Bu aynı komisyonda aldığımız tam ampute olan kişi sözde birbirimizi engelli dostu yol arkadaşı bildiğimiz yerde yardımcı olmak istemiyor siz olsanız yardım etmez miydiniz? ��

Son düzenleme:
Ertogay

Bir kolun tümden ampute olması halinde dahi sürücü olabilirsiniz. Size olumsuz rapor veren doktorların da heyetin de allah bin belasını versin!

Madem sizin gibilere ehliyet verilmezmiş, şuradaki kod tablosunu ne bok yemeye yayınlamış Sağlık Bakanlığı!?

Bence kamu denetçiliği kurumuna şikayette bulunun ve çözüm talep edin. Bu tablo AB uyum süreci bağlamında yayınlandı. Sadece bir parmak çalıştığında dahi sürücü olabilecek donanımlar var ve tabloda ona uygun kodlar öngörülmüş. Sürücü olamaz diyen doktorlar da heyet de bakanlık da görevi suistimal ediyor! Düzeltilecektir!

Kamu denetçiliği kurumu ne oluyor inceleyeceğim şimdi onuda. Yaşamaktan bu sorunlardan bıktım usandım yeminli. Dün il sağlık müdürlüğü en sonki muayene edilmediği sürücü raporuna karşı Bozyaka SSK ile iletişim geçicekti raporun tekrar incelenmesine dair. Niye bunları yaşatıyorlar bizlere niye

Ertogay

KDK, idarenin işleyişi ile ilgili şikayetleri inceler ve tavsiye niteliğinde kararlar verir. Kararları ise en geç 6 ay içinde karara bağlamak mecburiyetindedir.

hozgul

Çok teşekkür ederim şu an son hastahane Bozyaka SSK ve il sağlık müdürlüğünce iletişim halindeyiz bir gelişme olursa muhakkak buradan sizlerede bildireceğim

Birde şimdi baktım da edevlet üzerinden KDKya şikayet başvuru formu doldurulabiliyoruz sanırım bir bilginiz var mı sizlerin.

Ertogay

Sürücü olamaz raporunu veren yere ilk önce itiraz edeceksiniz ve onlar sizi red edecek. Red cevabını aldıktan sonra KDK süreci başlayabilir. Resmi red yanıtınız var mı?

Teşekkür ederim henüz buna hastaneye itiraz etmedim incelenmesini ve mağduruyetimin giderilmesini talep ettik bu aşamada.Peki İl sağlıkamı red edicem yoksa hastaneye mi edicem dilekçeyle resmi bir yazı ile edicem değil mi?

Kolay gelsin

Bende de sağ brachial plexus hasarı var. Bi iki gündür ÖTV siz araç ve ehliyet konularını inceliyordum denk geldi.Gercekten üzücü şeyler bunlar kolay gelsin dileklerimi iletmekten başka bir şey gelmiyor elimden maaleser.

Slmlar. Şimdi ben il salık müdürlüğüyle beraber raporumun tekrar incelenmesini mağduriyetimin giderilmesini talep ettim ya o cevap olumsuz gelirse o yazıyı KDK ya önsürebilir miyim Hastahane kurulunu denetlenmesi adına
hozgul

Ertogay

Olumsuz cevaba istinaden 6 ay içinde müracaat edebilirsiniz. Ama sonrasında idare mahkemesine de gitmeniz gerekirse o halde cevabın tebliğinden sonra 60 gündür, başvuru süresi

hozgul

Bu itiraz değil ama incelenmesini talep ediyorum hastaneden.... Bu hastaneden gelen olumsuz yazıya 6 ay içinde KDK ya müracaat ediyorum.. Ve KDK dan gelen yazıda olumsuz olursa 60 gün içinde idare mahkemesine başvurabil më hakkımız oluyor doğru mu ..inşallah olumsuz çıkmazda..mahkemeye yolu böyle mi açılıyor diyorsunuz şimdi

Tam olarak öyle değil Ertogay :

Eğer sadece KDK'ya gitmeyi düşünüyor ve sonrasında mahkeme sürecini başlatmak istemiyorsanız başvuru süresi 6 aydır.

KDK'nın sonunda adınıza çıkan lehte karara uyulmaz ve siz mahkemeye gitmeyi düşünürseniz yani KDK'dan sonra idare mahkemesine de gidebilirim diyorsanız başvuru süresi 60 gündür.

Hem mahkemelere hem de KDK'ya itiraz edebilmek için idareden bir şey talep etmeli ve bu talebin zımmen veya doğrudan red edilmesi ön koşuldur. O halde önce itiraz sonra diğer kademeler olmalıdır.

Şimdi sizlere şu yazıyı paylaşıyorum. Benim hastaneden istediğim dilekçem tabiki çıkan sonucu kabul etmediğim için bunu yazıyorum ama direk kararınızı red mi ediyorum diyerekbir yazı hazırlıcam bunu il sağlıktan bir şef benim adıma hastahaneye gönderdi cvp bekliyoruz bu yazıya istinaden Red gibi olumsuz bir yazı gelirse o yazıyla KDK ya gidebilir miyim benim bu aşağıdaki dilekçem KDK sürecini başlatabilir değil mi? @hozgul

Benim dilekçem ve evraklarımın üstünden resmi bir yazışma başlattılar sizin anlayacağınız.

Dilekçemin sonunda ekli raporuma istinaden rqporumun incelenmesini ve mağduruyetim giderilmesini arz ederim. Diyerek bir dilekçe sonuçta hastaneden birşey talep ediyoruz değil mi buna çıkan olumsuz sonuçla ben KDK sürecini başlatabilir miyim.

Üst Alt